logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
31aug 2012

BOA’s pakken overlast aan in Oud-Beijerland

Het college van B&W en de gemeenteraad van Oud-Beijerland vinden het belangrijk dat er meer aandacht wordt besteed aan het bestrijden van overlast.

Daarom gaan vanaf maandag 3 september 2012 in Oud-Beijerland Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) aan de slag. De preventieve werking die hier vanuit gaat, vergroot naar verwachting het veiligheidsgevoel onder de inwoners.

Kleine ergernissen

Overlast in de openbare ruimte kan voor veel kleine ergernissen zorgen. De BOA’s worden ingezet om die overlast aan te pakken. Het gaat daarbij om bijvoorbeeld de volgende overlast gevende zaken:

  • hangjongeren
  • overlast door alcoholmisbruik
  • drugshandel
  • hondenpoep
  • fietsen in voetgangerszones
  • het niet naleven van vergunningsvoorwaarden bij evenementen
  • uitstallingsperikelen van winkels

Wanner de BOA’s overlast signaleren, wijzen zij mensen op hun verantwoordelijkheid. Wordt er echt niet geluisterd, dan mogen de BOA’s ook boetes uitschrijven.

Het blijft echter altijd maatwerk, waarbij gekeken wordt naar de omstandigheden.

Direct aanpakken

Klachten of meldingen over overlast die telefonisch over per mail bij de gemeente binnenkomen, worden door de BOA’s direct aangepakt. Ook kunnen inwoners BOA’s die op straat aanwezig zijn rechtstreeks aanspreken.

BOA herkennen

BOA’s worden zowel overdag als ’s avonds, doordeweeks als in het weekend ingezet.

Ze zijn herkenbaar in uniform op straat aanwezig en verplaatsen zich per fiets. Dankzij het BOA-insigne op de uniformen, weet u direct dat u met een BOA te maken heeft. Overdag werkt een BOA meestal alleen. In het weekend, bij evenementen en ’s avonds zijn de BOA’s altijd minimaal met z’n tweeën.

De BOA’s werken veel samen met de politie, maar ook met parkeercontroleurs en beveiligers die in het weekend voor horecacontroles worden ingezet.



Deel dit bericht met je vrienden!