logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
27aug 2012

Vernieuwde website gemeente Strijen

STRIJEN - Vandaag, maandag 24 augustus 2012, lanceerde de gemeente Strijen een geheel vernieuwde, vraaggerichte en gebruiksvriendelijker website. Bezoekers kunnen nu nog gemakkelijker informatie vinden, terwijl de website tevens voldoet aan de verplichte webrichtlijnen.

De gemeente Strijen heeft de afgelopen maanden haar website rigoureus onder handen genomen. Vooral aan de toegankelijkheid en het gebruiksgemak is veel aandacht geschonken.

Zo voldoet de nieuwe website aan de verplichte zogenaamde webrichtlijnen, waaraan alle overheidssites op 1 januari 2013 moeten voldoen. Dit betreft een door de Nederlandse overheid ontwikkelde set van 125 richtlijnen waarmee de kwaliteit van websites kan worden gewaarborgd. Het betekent onder meer dat strijen.nl ook voor blinden en slechtzienden optimaal bereikbaar is.

Burgemeester Aart-Jan Moerkerke, die voorlichting en communicatie in zijn portefeuille heeft, is uitermate blij met de nieuwe website. ,,De gemeente Strijen is constant bezig om de dialoog en communicatie met haar inwoners te verbeteren. In dit digitale tijdperk is de website daarvoor natuurlijk één van de belangrijkste visitekaartjes. Onze digitale balie moet dan ook net zo laagdrempelig, klantvriendelijk en resultaatgericht zijn voor bezoekers als onze ‘echte’ balie. Daarom moet onze website aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.’’

Naast een nieuw jasje heeft de website tevens een nieuwe moderne insteek gekregen. De nieuwe site van Strijen is geheel vraaggericht opgebouwd. Op deze manier kunnen bezoekers de verlangde informatie nog gemakkelijker vinden.

Al meteen op de eerste pagina wordt prominent een zoekbox aangeboden, om hier snel en gemakkelijk zoektermen in te kunnen voeren. Het is zodoende niet meer noodzakelijk vele schermen te openen om het gezochte te kunnen vinden.

Wanneer voor één van de vier menu-items boven het zoekscherm wordt gekozen, volgt een overzichtspagina waarop de meest gestelde vragen nog eens verzameld staan.Deel dit bericht met je vrienden!