logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
26aug 2012

Regionalisering welzijnswerkstap verder

Op dinsdag 28 augustus wordt het ‘Convenant Roulatiesysteem Jongerenwerk Binnenmaas’ ondertekend door Stichting Jongeren ’s-Gravendeel (SJG), Stichting Welzijn Binnenmaas (SWB) en gemeente Binnenmaas. Het roulatiesysteem is een eerste aanzet tot harmonisatie van het welzijnswerk in Binnenmaas.

Visie en voorwaarden

Met harmonisatie wordt bedoeld: een eenduidige werkwijze van de jongerenwerkers, intensieve(re) samenwerking tussen de stichtingen in de vorm van een roulatiesysteem, verspreid over alle dorpen van Binnenmaas (en Strijen).

Daarnaast zijn de organisaties relatief klein van omvang en daardoor kwetsbaar, terwijl maatschappelijke ontwikkelingen dwingen tot vernieuwing en professionalisering.

Het roulatiesysteem heeft betrekking op het ambulant werken van de jongerenwerkers. Het verhoogt de flexibiliteit, de efficiëntie van de personeelsformatie en de professionaliteit, intensiveert de samenwerking en bevordert een eenduidige werkwijze.

De gemeente Binnenmaas financiert een aantal uur jongerenwerk van zowel SWB als SJG. Voor de gemeente is het belangrijk dat het jongerenwerk goed wordt ingezet. Daarbij is niet de locatie, maar de behoefte leidend. De kwaliteit mag niet leiden onder de inzet van het roulatiesysteem.

In oktober 2012 worden de inzet en resultaten geëvalueerd. Naar aanleiding daarvan worden op initiatief van de gemeente eventueel wijzigingen doorgevoerd. 

Het convenant  geldt tot 31 december 2012. Daarna wordt de aanpak, in de vorm van de ‘Jongeren op straat–aanpak’,  onderdeel van de nieuwe welzijnsorganisaties van de Hoeksche Waard.

Overhandiging intentieverklaring

De welzijnsorganisaties in de Hoeksche Waard hebben besloten om te gaan fuseren tot één organisatie. Hiervoor hebben zij onlangs een intentieverklaring gesloten waarin de voorgenomen fusie van de welzijnsorganisaties is vastgelegd.

De fusie wordt ondersteund door de gemeenten. Wethouder Arie Mol van Binnenmaas is coördinerend wethouder en is vanuit de gemeenten nauw betrokken bij de fusie.

Met de fusie ontstaat een organisatie die klaar is voor de toekomst en de uitvoering van het gehele welzijnswerk in Hoeksche Waard. Robbert Schiltmans, voorzitter van de stuurgroep die de fusie begeleidt, overhandigt de verklaring aan wethouder Mol.



Deel dit bericht met je vrienden!