logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gezellige buurtbarbecue Burgemeester Kolbacherf'
24aug 2012

Gezellige buurtbarbecue Burgemeester Kolbacherf

Om de officiële oplevering van het Centrumplan in Goudswaard te vieren had HW Wonen voor alle bewoners van het Burgemeester Kolbacherf en de eveneens nieuwe woningen in de Beatrixstraat een gezellige barbecue georganiseerd. Ook oud-burgemeester Kolbach was aanwezig om met zijn vroegere dorpsgenoten een hapje mee te eten.

Mede dankzij het vriendelijke zomerweer was de opkomst donderdagmiddag 23 augustus groot. Ook de mensen van de Dorpsvereniging Goudswaard waren aanwezig.

De vereniging heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de uitwerking van het zgn. 'Centrumplan Goudswaard'. Zij zetten zich al jaren in voor de leefbaarheid in het dorp en waren dan ook blij met het idee om een buurtbarbecue te organiseren. Men had voor alle nieuwe bewoners een plant als presentje meegebracht.

Zowel wethouder J. van Driel van Korendijk, als ook dhr. Pluimer, directeur-bestuurder van HW Wonen benadrukten het belang van dit nieuwbouwproject voor de leefbaarheid en de vitaliteit van het dorp Goudswaard. Iets waar dhr. Voorwinden van de Dorpsvereniging zich van harte bij aansloot. De vele tientallen bewoners en genodigden lieten zich het eten vervolgens prima smaken.

Historie Burgemeester Kolbacherf

De historie van dit bouwproject gaat terug naar het jaar 2005, toen Woningstichting Union het plan bedacht om de voormalige gemeentewerf aan te kopen en hierop woningbouw te realiseren. De herstructurering hiervan zou een grote opwaardering voor de wijk en het dorp Goudswaard betekenen.

In nauwe samenwerking met de gemeente is destijds besloten om met name woningen voor senioren te realiseren om zo de doorstroming in de woningvoorraad van het dorp te bevorderen. De bouw van de woningen verliep bijzonder voorspoedig. In het plan is ook veel aandacht geschonken aan de openbare ruimte.

Oud-burgemeester Kolbach, die burgemeester van Goudswaard was van 1977 tot 1983 en daarna ook nog van 1984 tot 2001 burgemeester van de fusiegemeente Korendijk, was uiteraard trots dat er al bij zijn leven een straat naar hem was genoemd. In de muur van een woning in het Burgemeester Kolbacherf is een plaquette ingemetseld, waarop vermeld staat dat de vroegere burgervader de officiële eerste steen heeft gelegd.

Barbecue

 Deel dit bericht met je vrienden!