logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
03aug 2012

Plannen voor discounter en appartementen in Strijen

Burgemeester en wethouders van Strijen starten op korte termijn een bestemmingsplanprocedure om de vestiging van een discountsupermarkt en de bouw van 18 appartementen op de locatie ‘de Striene’ tussen de Trambaan en de Oude Havenweg mogelijk te maken.

Onlangs gaf de raadscommissie Wonen & Werken groen licht om over de plannen een inspraak- en overlegprocedure te starten. Met de omwonenden voert de gemeente op dit moment al informerende gesprekken.

Op 21 december 2011 tekenden de gemeente, de woningstichting HWWonen, Hoekse Waard Beheer B.V., bouwbedrijf P&G Hooghwerff  B.V. een samenwerkingsovereenkomst die zou moeten uitmonden in definitieve afspraken voor de realisering van de discountsupermarkt en de 18 woningen vóór 1 juli 2012.

Hiervoor was eerst de Aldi in beeld maar die liet recentelijk echter weten geen mogelijkheden te zien voor een vestiging in Strijen.
Hoekse Waard Beheer legde in samenspraak met de andere partijen in het samenwerkingsverband vervolgens contact met de Lidl-organisatie, die in het verleden ook belangstelling toonde voor de realisering van supermarktvestiging in Strijen. Deze supermarktketen zit nu aan tafel bij de verdere uitwerking van de plannen.

De plannen voor de invulling van de locatie ‘de Striene’ worden eind augustus ter inzage gelegd. Tegelijkertijd worden allerlei instanties geraadpleegd, zoals de provincie Zuid-Holland en de lokale winkeliersvereniging.

Met de eerdere uitbreiding van de Albert Heijn, de nu lopende plannen voor de realisering van nieuwe winkelpanden in de Kerkstraat en de komst van een discountsupermarkt hoopt de gemeente Strijen dat een modern en gevarieerd winkelaanbod voor de toekomst gewaarborgd is.Deel dit bericht met je vrienden!