logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Informatieborden langs agroranden'
25jul 2012

Informatieborden langs agroranden

Waterschap Hollandse Delta plaatst de komende weken 40 informatieborden langs de agroranden in de Hoeksche Waard en op Goeree-Overflakkee.

Heemraad Bert Schelling plaatste maandag 23 juli het eerste bordje langs een bloemenrand aan de Broekseweg in Strijen. "De agroranden zijn niet alleen goed voor de waterkwaliteit, maar ook mooi om te zien," aldus Schelling. "Via deze borden kunnen recreanten meer te weten komen over het doel van de agroranden."

Agroranden is een project op Goeree-Overflakkee en in de Hoeksche Waard, waarbij agrariërs tegen een vergoeding bufferstroken aanleggen tussen de sloot en het gewas.

De vaak bloemrijke randen zijn ook een thuisbasis voor natuurlijke vijanden van luizen en slakken. Agrariërs hoeven dan minder gewasbeschermingsmiddelen te gebruiken. Dat is goed voor de waterkwaliteit en biodiversiteit. Samen met andere projecten moet dit op den duur leiden tot een groot aaneengesloten netwerk van leefomgevingen voor nuttige diersoorten.

De borden staan dicht bij de grond, zodat ze opvallen voor wandelaars en fietsers. Op de informatieborden staat een qr-code die direct toegang geeft tot de website van het waterschap.

Informatiebordje bij agrorand



Deel dit bericht met je vrienden!