logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Oplevering Witte de Withstraat gevierd met gezellige barbecue'
11jul 2012

Oplevering Witte de Withstraat gevierd met gezellige barbecue

Oud-Beijerland- De nieuwe woningen in de Witte de Withstraat in Oud-Beijerland zijn inmiddels allemaal opgeleverd en bewoond.
Alle reden dus voor een feestje. Daarom werd er maandag 9 juli een gezellige barbecue georganiseerd door
HW Wonen voor alle bewoners van de Witte de Withstraat.

De tientallen buurtbewoners die aanwezig waren lieten zich het eten goed smaken en gelukkig werkte ook het weer nog mee. Dankzij de nieuwbouw heeft de Witte de Withstraat een ware metamorfose ondergaan. Niet alleen staan er nu moderne nieuwe woningen, alles is ook ruimtelijker opgezet, zodat er onder andere bredere voetpaden zijn en meer openbaar groen.

De nieuwbouw in dit deel van de gemeente is bestemd voor 55-plussers. In oktober 2009 zijn de woningen gesloopt die eerder op deze locatie stonden. Deze dateerden nog uit het midden van de jaren vijftig van de vorige eeuw. Een klein jaar later ging BM Bouw BV van start met de nieuwbouw. De nieuwbouw werd vlot gerealiseerd, in ongeveer een jaar tijd, en zodoende konden de nieuwe huizen eind 2011 worden opgeleverd.

Dhr. Ben Pluimer, directeur-bestuurder van HW Wonen, bracht samen met de bewoners en wethouder Van Buuren een toast uit en sprak de hoop uit dat iedereen nog lang mag genieten van zijn nieuwe woning in de Witte de Withstraat.

Geschiedenis

Het was in eerste instantie de bedoeling dat er in de Witte de Withstraat een ander project zou worden gerealiseerd. In 2008 tekenden de toenmalige Woonstichting Union, de Gemeente Oud-Beijerland, Stichting Fokus Exploitatie en het Regionaal Platform Gehandicapten Hoeksche Waard namelijk een intentie-overeenkomst om zich samen in te spannen voor de realisatie van het eerste Fokus-project in de Hoeksche Waard.

Voorwaarde voor deze realisatie was wel dat er van mensen met een ernstige lichamelijke beperking voldoende animo moest zijn om onafhankelijk en zelfstandig te wonen in dit project.

Vanwege het ontbreken van voldoende kandidaten en veranderingen in de subsidieregelingen werd besloten om dit project niet uit te voeren. Vervolgens werd gekeken naar andere, haalbare mogelijkheden en werd het huidige nieuwbouwproject voor 55-plus woningen ontwikkeld. Voor deze woningen was meteen veel animo.

Bewoners bij het buffetDeel dit bericht met je vrienden!