logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
07jul 2012

Burgemeester Moerkerke loopt stage

STRIJEN - Ter afronding van zijn inwerkperiode loopt burgemeester Aart-Jan Moerkerke de komende tijd mee met zijn ambtenaren.
Woensdag 4 juli 2012 stak hij zich in een oranje veiligheidshesje en was hij een dagje onder de pannen bij de buitendienst van de gemeente Strijen.

Gestoken in een oranje hesje, spijkerbroek en werkschoenen sloeg de eerste burger van Strijen afgelopen woensdag fanatiek de hand aan de schoffel. ,,Ja, ik hoor jullie het al denken. Eindelijk een burgemeester die werkt,’’ merkt Moerkerke glimlachend op. Ondertussen schuift hij het platte metaal van de schoffel vastberaden door de aarde tussen de rozenplanten. Zelfs het kleinste stukje onkruid sterft die ochtend een stille dood.

Nadat het rozenperk aan de Diepenhorstweg weer geheel vrijgemaakt was van ongewenste begroeiing, ging Aart-Jan Moerkerke op riool-inspectie. Om zijn korte stage die dag vervolgens af te sluiten in het gemeentehuis. Daar werd vooral ingegaan op de computersystemen voor groenonderhoud en de riolering.

,,Ik vond het een leerzame dag. Je leert de mensen die voor de gemeente Strijen werken weer beter kennen, maar vooral veel over de werkzaamheden die zij verrichten. En dat vind ik het belangrijkste van deze meeloopperiode. Ik kijk alweer uit naar de volgende stage.’’

Burgemeester Moerkerke met schoffel aan het werkDeel dit bericht met je vrienden!