logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
06jul 2012

Gemeente Strijen moet half miljoen bezuinigen

STRIJEN - Om de gemeente Strijen financieel gezond te kunnen houden is het nodig om stevige bezuinigingsmaatregelen te gaan nemen. Voor 2014 en daaropvolgende jaren dient voor ongeveer een half miljoen euro aan besparingen gevonden te worden.

Net als andere gemeenten ontvangt Strijen de komende jaren minder geld van het Rijk. Daarnaast krijgt de gemeente ook te maken met hogere uitgaven voor onder meer de regionale brandweer, de ICT-samenwerking in de Hoeksche Waard en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Het huishoudboekje van de gemeente Strijen voor de komende jaren komt jaarlijks zodoende ongeveer vijf euroton tekort.

De voltallige gemeenteraad van Strijen is voornemens de dreigende financiële problemen per omgaande bij de horens te pakken. Meteen na de zomervakantie gaat een aantal zogenaamde ‘kwartiermakers’, bestaande uit onder andere raadsleden en experts uit de verschillende fracties, discussiëren over mogelijke oplossingen. De start daarvan gebeurt in de adviescommissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden (ABA) van september.Deel dit bericht met je vrienden!