logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
04jul 2012

Eerste sleutels Larixplantsoen

Oud-Beijerland - Het was maandag 2 juli 2012 een feestelijke dag voor de eerste bewoners van het Larixplantsoen in Oud-Beijerland. Dhr. De Snoo en mevr. Bijl, toekomstige bewoners van nummer 33, mochten als  allereerste bewoners de 'officiële eerste sleutel' voor hun woning in dit nieuwbouwproject in ontvangst nemen.

De bouw van 'het Larixplantsoen' is voorspoedig verlopen. Binnen een jaar zijn de eerste woningen al afgeleverd. Op woensdag 28 september 2011 werd de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van het Larixplantsoen in Oud-Beijerland. Wethouder J. G. van Buuren zorgde er destijds samen met dhr. B.C. Pluimer, directeur-bestuurder van HW Wonen, voor dat de officiële eerste paal snel en vakkundig in de Oud-Beijerlandse grond verdween.

De historie van dit bouwproject gaat terug naar het jaar 2007, toen de voormalige Woonstichting Union het plan bedacht om een voormalige school aan te kopen en hier woningbouw te realiseren. In nauwe samenwerking met de gemeente is besloten om op deze plaats woningbouw voor starters te bouwen. Er zijn in totaal 8 huurwoningen en 4 koopwoningen verrezen aan het Larixplantsoen. Met de bouw van deze huizen kan overigens maar aan een deel van de vraag worden voldaan. Voor de 4 koopwoningen hadden zich namelijk 51 gegadigden ingeschreven. Er is in Oud-Beijerland dus veel animo voor dit soort starterswoningen.

In het plan is veel aandacht geschonken aan energie besparende maatregelen, zoals het gebruik van zonnecollectoren. Verder bleef uiteraard de kinderspeelplaats bestaan en zal er ook nog het nodige nieuwe groen komen in het Larixplantsoen.

Eerste bewoners in de bloemetjes gezet
 Deel dit bericht met je vrienden!