Exploitatieovereenkomst 's-Gravenparck
Op dinsdag 12 maart 2013 heeft het college van burgemeester en wethouders van Binnenmaas ingestemd met een exploitatieovereenkomst met Ancorel B.V.
De overeenkomst gaat over de ontwikkeling van het nog onbebouwde deel van bedrijventerrein Mijlpolder in ’s-Gravendeel onder de naam ’s-Gravenparck. De overeenkomst kan pas ondertekend worden als de gemeenteraad een bijdrage beschikbaar heeft gesteld aan het in zuidoostelijke richting doortrekken van de Industrieweg naar de Mijlweg.
In de overeenkomst worden de wederzijdse verplichtingen en het verhalen van de kosten van de ontwikkeling vastgelegd. Ook wordt ingegaan op onderwerpen als gebiedsinrichting, duurzaamheid en parkmanagement. Met de overeenkomst kan de bestemmingsplanprocedure voor Mijlpolder binnenkort worden vervolgd.
De ontwikkeling van ’s-Gravenparck is een belangrijk onderdeel van het project Aanpak Mijlpolder. Met dit project wil gemeente Binnenmaas ervoor zorgen dat bedrijventerrein Mijlpolder een prettige locatie is én blijft om te ondernemen.
Gebiedsinrichting
Het stedenbouwkundige inrichtingsplan en het Beeldkwaliteitplan Mijlpolder, beiden in 2012 vastgesteld, vormen de basis voor de ontwikkeling van ’s-Gravenparck. In de overeenkomst zijn nadere afspraken gemaakt over de inrichting van het openbaar gebied. Ook zijn afspraken gemaakt over het doortrekken van de Industrieweg naar de Mijlweg zodat een duidelijke hoofdstructuur op bedrijventerrein Mijlpolder ontstaat.
Duurzaamheid
Gemeente Binnenmaas en Ancorel B.V. hebben de ambitie om ’s-Gravenparck duurzaam te ontwikkelen en in te richten. Dit geldt voor zowel de bedrijfskavels als voor het openbaar gebied. Daarom is afgesproken dat de ambitie is dat alle bedrijfsgebouwen minstens een GPR-score (landelijk veel gebruikt meetinstrument) van 7,5 behalen.
Om dit te stimuleren heeft de gemeente een subsidieregeling voor duurzaam bouwen. Verder is afgesproken dat de openbare verlichting dimbare LED-verlichting wordt, er op termijn een oplaadpunt voor elektrische auto’s komt, er alleen gebiedseigen bomen worden geplant en voor het hout van openbare voorzieningen in het openbaar gebied alleen FSC hout wordt gebruikt.
Parkmanagement
Er wordt zowel door gemeente Binnenmaas als Ancorel B.V. gestreefd naar het invoeren van parkmanagement door een vereniging op te richten waar alle bedrijven op ’s-Gravenparck verplicht lid van zijn.
Ook bedrijven op Mijlpolder kunnen zich straks op individuele basis aansluiten bij de vereniging of gebruik maken van diensten van de vereniging. De partijen willen dat de vereniging voor de beveiliging van het gebied aansluiting zoekt bij de bestaande Stichting Collectieve Beveiliging Mijlpolder.
Op www.binnenmaas.nl onder ‘Ondernemen / Bedrijventerreinen / Mijlpolder’ vindt u meer informatie en documenten over het project Aanpak Mijlpolder.