Convenant Korendijk en dorpsvereniging De Coorndijk
Dinsdag 8 december 2015 ondertekenden de gemeente Korendijk en Dorpsvereniging De Coorndijk samen een Convenant.
Gemeente Korendijk streeft naar meer burgerparticipatie
Het college van Burgemeester en Wethouders van Korendijk streeft ernaar om de communicatie met zijn burgers te verbeteren en de inwoners meer te betrekken bij het gemeentelijk beleid. Daarom stimuleert het college dat er in elk dorp een dorpsvertegenwoordiging ontstaat als gesprekspartner voor de gemeente.
Dorpsvereniging De Coorndijk gaat de meedenkrol over het algemeen belang en de leefbaarheid in Goudswaard en zijn buitengebied oppakken door eenzelfde Convenant te ondertekenen als De Filopopers in Nieuw-Beijerland en Dorpsbelang Zuid-Beijerland al eerder deden.
Het gemeentebestuur onderkent en onderschrijft het belang van overleg en samenwerking met de vertegenwoordigers van de dorpen.
De Coorndijk
De Coorndijk komt voort uit een nieuwe initiatiefgroep nadat de Dorpsvereniging Goudswaard (DVG) per 1 maart 2015 werd opgeheven. De Coorndijk kiest voor een andere juridische opzet dan de DVG voorheen had.
De Coorndijk heeft onder andere het recht om gevraagd en ongevraagd inbreng te hebben bij gemeentelijk beleid - zowel in de voorbereidende als de uitvoerende fase – dat raakvlakken heeft met het algemeen belang van Goudswaard. Inwoners van Goudswaard kunnen de plenaire vergaderingen van Dorpsvereniging De Coorndijk bijwonen en hebben daar ook spreekrecht.
De heer Wim Borsboom treedt op als 'ad interim voorzitter', mevrouw Tonny Roodbol als ‘ad interim secretaris’ totdat er een nieuw bestuur gekozen zal zijn.
De heer Bas Schelling heeft namens de voorzitter het Convenant ondertekend.
De dorpsvereniging streeft er naar zo veel mogelijk een afspiegeling te zijn van de inwoners van Goudswaard en het bijbehorende buitengebied. Zij zorgt voor een goede communicatie met de inwoners.