Burgemeester overhandigt lintjes

03 juli 2020 door de redactie
Burgemeester overhandigt lintjes

Gemeente Hoeksche Waard is sinds april 2020 maar liefst 19 Leden in de Orde van Oranje-Nassau en 2 Ridders in de Orde van Oranje-Nassau rijker.

Door het coronavirus verliep de jaarlijkse traditionele lintjesregen dit jaar anders dan voorheen. Geen feestelijke bijeenkomst dus, maar burgemeester Bram van Hemmen verraste de decorandi op 23 en 24 april met een telefoontje om het heugelijke nieuws te brengen. De lintjes zelf bleven veilig opgeborgen in de kluis van de gemeente. Voor het opspelden werden landelijk andere data gekozen: donderdag 2 en vrijdag 3 juli. Burgemeester Van Hemmen kon nu wel persoonlijk langs bij de decorandi met de versierselen.

Natuurlijk hield hij bij zijn bezoek rekening met de 1,5 meter afstand regel. Daarom werden de lintjes opgespeld door de partner of een andere huisgenoot.

Er waren 2 uitzonderingen: Defensiemedewerker Marcel de Kreek uit Mijnsheerenland ontving voor zijn vele vrijwilligerswerk zijn lintje op 2 juli van minister van Defensie Ank Bijleveld. Meneer Peter Laheij uit Strijen ontving zijn lintje in gemeente Papendrecht voor zijn inzet voor de Papendrechtse gemeenschap.

Donderdag 2 juli bezocht burgemeester Van Hemmen de volgende Hoeksche Waardse gedecoreerden:

L. C. Knape

Meneer Leendert (René) Knape (1961) uit Numansdorp is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Hij bespeelt al meer dan 40 jaar tijdens de zondagse maar ook doordeweekse erediensten het orgel in diverse kerken en verzorgingshuizen in de Hoeksche Waard. In 1978 begeleidde René op 17 jarige leeftijd voor het eerst de samenzang tijdens de kerstdienst van de Zondagschool 'Jachin' in Numansdorp. Al snel begeleidde hij ook de kerkdiensten op het orgel van de Hervormde Evangelisatie in Numansdorp. Later werd hij kerkorganist in Oud-Beijerland in de Hersteld Hervormde Gemeente.

Het vergt voortdurende oefening, tijd, inzet en discipline om een orgel goed te kunnen bespelen. René Knape heeft in de afgelopen 40 jaar blijk gegeven van zijn grote betrokkenheid bij de kerkelijke gemeenten door muzikale ondersteuning te leveren bij de reguliere kerkdiensten, bij trouwerijen en begrafenissen en bij de weeksluitingen in de verzorgingshuizen.

Tevens is hij secretaris van Dragersvereniging Rijmond. Hier zet hij zich sinds de oprichting 28 jaar geleden voor in en is hij onmisbaar.

M.L. Holtrop

Meneer Marten Holtrop (1954) uit Puttershoek is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Van 1981 tot zijn pensionering in oktober 2018 was hij werkzaam als zelfstandig apotheker van de Hoeksche Service Apotheek te Puttershoek. Als apotheker staat hij bekend als een ondernemer waarbij de commercie niet voorop staat, maar de kwaliteit van leven, zorg en samenwerken wel. Hij had een oprechte interesse in de cliënten, was altijd bereikbaar voor huisartsen en had inventieve oplossingen voor medische problemen en voor een betere dienstverlening.

Daarnaast ontplooide hij de volgende vrijwillige activiteiten: van1991 tot 2004 was hij secretaris van de Stichting Poldermuseum en beheerder van het Poldermuseum te Puttershoek. Marten Holtrop verzorgde rondleidingen en organiseerde exposities en voorstellingen.

Van 1992 tot 2017 verzorgde hij als vrijwilliger bij de opleiding Apothekersassistente van het Da Vinci College te Dordrecht bijlessen, workshops en de praktijkexamens. Daarnaast maakte hij deel uit van de klankbordgroep.

Van 1993 tot 1998 was hij programmacommissaris, secretaris en later tweede secretaris van de Rotary Rotterdam Zuid.

Van 2001 tot 2019 was Marten adviseur en hulpverlener voor de zendingsartsen in het Morgenster Ziekenhuis in Zimbabwe en het Ekwendeni Hospital in Malawi. Hij adviseerde bij de hulpvragen op het gebied van de medicatie. Daarnaast doneerde hij medicatie en droeg hij bij aan het sorteren van de pakketten.

Ook was Marten van 2002 tot 2018 medeoprichter en bestuurslid van de Coöperatieve Vereniging Zorggroep Apotheken Hoeksche Waard in Klaaswaal. Vanuit de vereniging initieerde en realiseerde hij mede de oprichting van de Dienstapotheek Hoeksche Waard, een apotheek die destijds 24 uur per dag, zeven dagen per week was geopend.

Mevrouw A. Hitzerd-den Boer

Mevrouw Aaltje Hitzerd-den Boer uit Puttershoek is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Van 1979 tot 1987 was zij lid van de ouderraad en leesmoeder op Christelijke basisschool De Schelp in Puttershoek.

Vanaf 1984 tot heden zet Aaltje zich als vrijwilliger in voor de Gereformeerde Kerk te Puttershoek/Maasdam. Hier was/is zij ouderling (1984-1988, 1991-1995, 2000-2004, 2006-2014, 2017-
heden), pastoraal medewerker en gastvrouw op koffieochtenden.

Van 1988 tot 2000 was ze vrijwilliger bij een telefonische hulplijn voor verslavingszorg te Rotterdam.

A. van den Berg

Meneer Arie van den Berg woont in Heinenoord. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Vanaf 1979 zet hij zich in voor de Oranjevereniging 'Nederland en Oranje' Heinenoord. De laatste 20 jaar als voorzitter. Deze vereniging organiseert jaarlijks meerdere dorpsevenementen waaronder Koningsdag, Heinenoord Live, de Zeepkistenrace en de Lampionnenoptocht.

Ook is hij sinds 2007 voorzitter van voetbalvereniging S.V. Heinenoord. Voor deze club zette Arie zich vanaf 2000 al in als trainer en coach van jeugdelftallen. Als voorzitter initieerde hij het aanleggen van het kunstgrasveld in 2008 en werden onder zijn leiding de kleedkamers uitgebreid alsmede het aantal meisjes- en vrouwenelftallen. In 2013 werd een nieuwe tribune gebouwd. Daarnaast kreeg de verenging een bestuurskamer en een ruimte voor de supportersvereniging. Arie van den Berg is daarnaast al lange tijd coach van het 1e elftal.

Vanaf 2008 tot heden is hij ook bestuurslid van de branchevereniging 'Nederlandse Vereniging van Gevolmachtigde Assurantiebedrijven' (NVGA; 160 bedrijven). Deze vereniging behartigt de belangen van gevolmachtigde bedrijven in de sector financiële dienstverlening. Arie zet zich in het bijzonder in voor de onderlinge communicatie.

Mevrouw P. Meiboom

Mevrouw Petra Meiboom (1965) uit Heinenoord is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Zij was van 2000 tot 2018 vrijwilliger bij en bestuurslid (secretaris van 2000-2018 en penningmeester van 2014- 2018) van de Oranjevereniging Nederland en Oranje te Heinenoord. Petra initieerde mede nieuwe activiteiten, zoals het festival Heinenoord Live.

C.J. Maijers

Meneer Cornelis (John) Maijers (1962) uit ’s-Gravendeel is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Al sinds 1980 –nu 40 jaar- is hij vrijwilliger bij en secretaris van (sinds 2002) de EHBO-vereniging 's-Gravendeel. Hij is inzetbaar bij de lokale evenementen.

Van 1982 tot heden is John ook vrijwilliger bij het Rode Kruis, afdeling Hoeksche Waard. Hier fungeerde/fungeert hij als helper, staflid rampenbestrijding, groepsleider en ondersteuner bij het rolstoelwinkelen.

Tussen 1989 en 2013 was hij medeorganisator van de jaarlijkse wandelvierdaagse te 's-Gravendeel. In deze hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor de vergunning, het uitzetten van de routes, de inschrijf- en startlocatie, de verkeersregelaars en de begeleidende muziekkorpsen.

Van 2009 tot heden zet John Maijers zich als vrijwilliger in bij woonzorginstelling Cavent, locatie De Vlashof in 's-Gravendeel. Hier onderneemt hij activiteiten met de bewoners.

Van 2018 tot heden begeleidt hij als vrijwilliger bij het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht patiënten van en naar de diverse onderzoeksafdelingen.

Daarnaast is hij mantelzorger en zorgde hij sinds 2017 enkele dagdelen per week voor zijn dementerende vader.

A.K.S. van Nieuwenhuijzen

Meneer Ary van Nieuwenhuijzen uit Heinenoord is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Van 1969 tot 1994 maakte hij deel uit van de vrijwillige brandweer van Heinenoord. Sinds 1979 zet Ary zich in voor de Hervormde Gemeente Heinenoord. Van 1998 tot 2010 en vanaf 2014 als ouderling. Tevens
fungeerde hij als notabel (1979-1994) en diaken (1984-1996) en was hij lid van de beroepingscommissie voor een nieuwe predikant. Ook verzorgt hij voor de jaarlijkse rommelmarkt het vervoer van de spullen.

P.P. Storm

Meneer Paulus Storm (1957) uit Heinenoord is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Vanaf 1987 is hij vrijwilliger bij de Hervormde Gemeente Heinenoord. Hij fungeerde als lid van de kerkenraad, redactielid van het maandelijks kerkblad, notabel, lid van de bouwcommissie, kerkvoogd, ouderlingkerkvoogd, voorzitter kerkrentmeesters, ouderling-kerkrentmeester, lid van de beroepingscommissie voor de benoeming van de nieuwe predikant en lid van het moderamen. Daarnaast is hij oprichter en supervisor van de winkel- en schuurverkoop en is hij adviseur van de kerkrentmeesters.

Vanaf 2012 zet Paulus Storm zich ook in voor CNV Overheid & Publieke Diensten, een onderdeel van CNV Collectief. Hij maakt deel uit van het Georganiseerd Overleg en is sinds 2014 lokaal vakbondsconsulent.

J.S. Hensen

Meneer Jacob Hensen (1959) uit Heinenoord is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Hij zet zich sinds 1984 in voor de Hervormde Gemeente Heinenoord. Zijn functies varieerden van secretaris van het college van notabelen, ouderling en lid van de kerkenraad/jeugdraad, secretaris van de bouwcommissie, voorzitter van de beroepingscommissie en coördinator van het beleidsplan. Jacob Hensen is nu voorzitter van de kerkenraad en moderamen, medewerker van de jaarlijkse rommelmarkt, oprichter en leider van de Zondagavondzang, leider van de Huiskring, preekvoorziener, lid en voorzitter van de Commissie Bijzondere Diensten en incidenteel als voorganger in de kerkdienst.

Van 2002 tot 2011 zette hij zit in voor het Christelijk Hoekschewaards Mannenkoor.

J.G.C. Vermeulen

Meneer Jan Vermeulen (1952) uit 's-Gravendeel is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Al sinds 1980 zet Jan Vermeulen zich in voor Showkorps Juliana te ’s-Gravendeel, onder andere in de functies van medeschrijver en choreograaf van de shows, muziekcommissaris en voorzitter. Jan droeg bij aan het toelaten van dames tot de vereniging (1981) en hij zette zich in voor het uitvoeren van mars- en showoptredens in binnen- en buitenland. Ook richtte hij het Showkorps Jong Juliana op, dat basisschoolleerlingen een instrument leert bespelen en shows geeft.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.