logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...

Last van een baaldag? Dit doe je eraan!

Soms zit er niks mee op een dag. Je verslaapt je, de auto doet het niet, je verknalt een belangrijke opdracht of je hebt totaal geen inspiratie op je werk. Op die momenten is het lastig om vrolijk te blijven. Het liefst zou je op de bank weg willen kruipen. Dat kan vaak niet en door dat te doen voel je je niet beter. Hoe ga je om met zo’n baaldag? Wat moet je doen als alles tegenzit? Lees hier een aantal tips waarbij je humeur een boost krijgt.

Accepteer dat het niet altijd mee zit
Elk mens heeft weleens een dag dat alles tegenzit, dat is helemaal niet raar. De wetenschap dat je niet de enige bent kan troost bieden. Ontken niet tegen anderen dat je chagrijnig bent. Het kan helpen om gewoon te erkennen dat je een slecht humeur hebt. Hierdoor kan je namelijk uitzoeken waardoor het komt en aan iemand anders vertellen wat je dwars zit. Zo krop je je gevoelens niet op.

Zet het op papier
Wanneer je in mineur bent kan het helpen om je gevoelens van je af te schrijven. Sommige mensen houden een dagboek bij. Misschien is dat ook iets voor jou. Schrijven is goed voor je mentale gezondheid blijkt uit onderzoek. Daarnaast slaap je er beter voor en krijg je meer zelfvertrouwen. Wanneer je besluit om te schrijven focus je dan niet alleen op de negatieve dingen, maar benoem dingen waar je dankbaar voor bent. Hierdoor wordt je vanzelf weer vrolijker.

Geef jezelf een cadeautje
Wanneer je ieder dag druk bezig bent met van alles en nog wat kan het geen kwaad om jezelf af en toe te verwennen. Een nieuwe portemonnee of legend tas kan je enorm opvrolijken. Met name op een dag waarop je helemaal kapot bent is iets nieuws zeer welkom. Je hoeft overigens niet altijd iets te kopen, een warm bad daar wordt je eveneens blij van. Geen bad? Douchen doet ook wonderen. Eventjes alle negatieve gedachten van je afspoelen.

Ga bewegen
Wanneer je gaat sporten komt er een stofje vrij die ervoor zorgt dat je vrolijk en gelukkig wordt. Dat stofje heeft endorfine. Door te bewegen verminder je stress en voel je je zowel mentaal als lichamelijk een stuk beter. Het is heus niet nodig om je helemaal uit te sloven met krachttraining. Een wandeling naar de supermarkt met je boodschappentas is al voldoende om je een euforisch gevoel te bezorgen. Werk je veel thuis? Plan dan een halfuurtje tussen de middag in om een rondje te maken. Zelfs wanneer je geen zin hebt gewoon gaan, want na afloop voel je je echt beter.

Praat met vrienden
Ben je humeurig dan is het praten met anderen het laatste waar je aan denkt. Toch is niet slim om in je eentje gaan zitten te mokken. Nee, je kunt beter iemand opzoeken waarmee je goed kan praten. Andere mensen vrolijken je op. Je bekijkt zaken vanaf een andere kant. Bovendien kan een ander je sneller aan het lachen maken. Voordat je het weet ben je van je slechte humeur af.

Ga op tijd naar bed
Heb je van alles uitgeprobeerd en zit je ’s avonds nog steeds in je slechte stemming? Accepteer dat het geen fijne dag was en zoek op tijd je bed op. Bedenk alvast leuke dingen die je de volgende dag wilt gaan doen. Soms is het gewoon zo dat niets helpt. Maak het daarom niet te laat en ga voor het motto: morgen een nieuwe dag, nieuwe kansen. Hopelijk beleef je dan een minder vervelende dag.