logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...

Laminaat kopen voor babykamer

Heerlijk om te fantaseren hoe het is als de kleine er is, maar eerst moet er het een en ander gebeuren. Zoals het klaarmaken van de babykamer. Je hebt allerlei Pinterestafbeeldingen opgeslagen in je Pinterestbord en weet al precies welke materialen je wilt gebruiken en welke kleuren. Alleen die vloer, wat moet je daar nu mee? Heb je er al eens over nagedacht om laminaat te kopen?

Goede kwaliteit laminaat
Laminaat is ideaal voor de meeste vertrekken in huis. Het is gemakkelijk te leggen, heel makkelijk in onderhoud en bijvoorbeeld ook gunstig als mensen in huis hebben te dealen met astma of allergieën. Doordat het glad materiaal is, blijft er bijvoorbeeld geen stof in hangen. Daarnaast is het ook een duurzame vloer, het kan lang mee. De kwaliteit van laminaat speelt een belangrijke rol in de levensduur van laminaat. Dit hangt ook af van in welke ruimte je kwaliteit gebruikt.

Voor licht gebruik
In de slaapkamer kun je gerust laminaat kopen voor licht gebruik. In de kamer wordt er namelijk niet met meubels geschoven, er komen geen hondennagels op, speelgoed schuift misschien wel wat over de grond op den duur, maar de vloer in de slaapkamer wordt niet zo intensief gebruikt als in de woonkamer, keuken of in de hal.

Maak een kleine kamer optisch groter
Vaak is de babykamer wat aan de kleine kant. Om deze optisch groter te laten lijken, is het verstandig om het legpatroon in de lengte te leggen. En een lichte houtkleur, laminaat met een white wash doen het goed in kleinere ruimtes. Of koop laminaat in het wit. Daarnaast is het ook verstandig om te kiezen voor een rustig patroon, dus niet met te veel noesten.

Koop je laminaat bij een specialist
Laminaat kopen, daar zit nog wel wat haken ogen aan, want je moet rekening houden met kwaliteit en daarnaast zijn er ontzettend veel soorten. Welke is nu het beste? Als je je Pinterestbord laat zien of een moodboard, dan kan een specialist je daar vast in verder helpen. Ga naar een speciaalzaak voor laminaat, zoals Bebo Parket. Dat is de grootste aanbieder in laminaat van Nederland.