logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...

Incassobureau Rotterdam kan drukte verwachten

Lees hoe het ervoor staat met de Nederlandse bedrijven volgens onderzoek van KvK en CBS en wat jij als ondernemer kunt doen.

Op basis van onderzoek van de KvK van april dit jaar, bleek dat het met 14% van de ondernemers in Nederland slecht gaat. Bij 10% van de ondernemers zou het zelfs gaan om een bijna-faillissement. In mei zijn er volgens het CBS al meer faillissementen geweest dan in de maand ervoor. Hoewel het nog onder het niveau van voor de pandemie ligt, zijn dit wel zorgwekkende cijfers. Als ondernemer doet u er daarom goed aan om nu een gesprek met een incassobureau Rotterdam in te plannen. Waarom? Dit artikel geeft je meer informatie.

Tips die een incassobureau Rotterdam je kan geven
Rotterdammers zijn van nature doorpakkers en ondernemers. Daarom kan het goed zijn eens samen met een incassobureau uit Rotterdam om de tafel te gaan. Tips die zo’n incassobureau kan geven, hebben betrekking op jouw debiteurenbeheer. Daarbij gaat het erom dat je jouw risico verlaagt en jouw bedrijf gezonder maakt. Je doet dit allereerst door een samenwerking met een incassobureau aan te gaan. Wat je achter de hand hebt, kun je ook makkelijker inzetten.

Debiteurenbeheer op orde brengen
Een deel van de faillissementen van april vond plaats in de bouw. Logisch; met de stikstofcrisis die nu toch echt tot maatregelen gaat leiden, is de kans groot dat een bedrijf die het al moeilijk heeft liever stopt. Ook hebben ondernemers in april bericht gehad van de Belastingdienst om hun opgelopen belastingschuld vanaf oktober te gaan terugbetalen. Het is tijd om als bedrijf je zaken op orde te brengen. Uitstaande schulden te innen en te zorgen dat bedrijven weten dat jij gewoon netjes op tijd betaald moet worden.

Na faillissement vis je achter het net
Wanneer een faillissement over jouw debiteur uitgesproken is, dan is de kans groot dat je nooit meer het volledige factuurbedrag betaald krijgt. Hanteer dus korte betaaltermijnen en herinner op tijd. Zorg daarnaast dat je een incassobureau achter de hand hebt voor als na de tweede herinnering er nog geen zicht op betaling is. Op deze manier kan jouw bedrijf de steen zijn die het domino-effect tot stilstand brengt.