logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...

In vijf stappen de perfecte tuininrichting

Een tuin is een plek waar je kunt ontspannen, genieten van de natuur en samenkomen met vrienden en familie. Een mooi ingerichte tuin draagt bij aan meer tuinplezier. Je zit zomers misschien wel meer in de tuin dan in de woonkamer, dus waarom zou je wel veel tijd en energie steken in het inrichten van jouw woning, maar niet in de inrichting van jouw tuin? Wij vertellen je in 5 stappen hoe je de perfecte tuininrichting kunt creëren.

Stap 1: Bepaal de stijl van je tuin
De eerste stap bij het inrichten van je tuin is het bepalen van de stijl. Wil je een strakke en moderne tuin of juist een rustieke en natuurlijke tuin? Er zijn veel verschillende stijlen om uit te kiezen, dus neem de tijd om te beslissen welke stijl het beste bij jou past.

Stap 2: Maak een plan
Nadat je de stijl van je tuin hebt bepaald, is het tijd om een plan te maken. Dit bevat onder andere de grootte en de indeling van de tuin. Dit helpt je om een duidelijk beeld te krijgen van hoe je tuin eruit zal zien en hoe je het beste gebruik kunt maken van de beschikbare ruimte. Je kunt dit bijvoorbeeld in kaart brengen door middel van een plattegrond. Dit kan zowel met potlood en papier, als digitaal. Hierdoor krijg je direct een beter beeld van wat er mogelijk is in jouw tuin en kun je gerichter op zoek gaan naar de juiste elementen.

Stap 3: Kies de juiste planten
Planten spelen een belangrijke rol in de tuininrichting. Ze kunnen worden gebruikt om kleur en textuur toe te voegen, om schaduw te creëren en om privacy te bieden. Kies planten die goed passen bij jouw style en wensen. Misschien ben jij een échte tuinier en vind je het ontzettend leuk om bezig te zijn in de tuin. Heb jij wat minder groene vingers? Dan is het slim om planten uit te kiezen die minder onderhoud nodig hebben.

Stap 4: Kies de juiste meubels en accessoires
Naast planten zijn er ook meubels en accessoires die je kunt toevoegen aan de tuin. Denk aan een tuinset, een loungeset, een parasol, een vuurkorf of een hangmat. Breng jouw verwachtingen in kaart en zorg dat je meubels uitkiest die hier perfect op aansluiten. Een tuinset is bijvoorbeeld perfect voor gezellige familie- en vriendenbijeenkomsten, terwijl een loungeset perfect is voor ontspannen in de zon.

Stap 5: Maak het af met verlichting en decoratie
Verlichting en decoratie zijn de finishing touch voor een perfecte tuininrichting. Gebruik verlichting om accenten te leggen op bepaalde elementen in je tuin en om sfeer te creëren in de avond. Decoratie zoals kussens, beelden of vazen kunnen worden gebruikt om kleur en textuur toe te voegen.
Door deze 5 stappen te volgen, kun je een prachtige tuin creëren die past bij jou en de bestaande stijl van het huis. Het is belangrijk om de tijd te nemen om te beslissen welke stijl en elementen je wilt toevoegen, zodat je een tuin krijgt waar je trots op bent en waar je vele jaren van kunt genieten. Als je hulp kunt gebruiken, dan kun je bij vdgarde terecht voor advies en een uitgebreide tuincollectie. Van een parasolvoet tot volledige tuinset!