logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...

Houd de warmte binnen en bespaarEen van de beste manieren om warmte besparen en daarmee ook de energierekening laag te houden is het besparen van energie. Dit kun je doen door een goede isolatie in het huis te plaatsen en zo enkel warmte creëren die echt nodig is voor het warmhouden van het huis. Hiervoor zijn verschillende manieren.

Isolatie is de eerste stap
Het goed laten isoleren van je huis is een goede stap om het huis duurzamer te maken. Door bijvoorbeeld drie-laagse ramen en goed isolerende kozijnen te plaatsen scheelt dit in het binnen houden van warmte. Door dikke ramen en kozijnen ontsnapt er minder warmte en hoeft er dus ook minder warmte gecreëerd te worden om het huis warm te krijgen. Tochtstrips zijn voor de meeste mensen de eerste stap. Niet alle ramen kunnen in één keer, ook daarvoor zijn tochtstrips een tussenstap om het huis te isoleren.

Raamversiering tegen de kou
Ook het hebben van goede gordijnen kan een bijdrage leveren aan het isoleren en warm houden van het huis. Zo kun je kiezen om meerdere lagen gordijnen op te hangen en te beginnen door Plissé gordijnen kopen. Hiermee begin je met het buitenhouden van directe kou dat door de ramen komt. Hier overheen kun je meerdere lagen gordijnen hangen waardoor je, net als met meerdere lagen kleding aan te trekken, de kou en tocht buiten houdt. Niet alleen geven meerdere gordijnen een goede isolatie tegen kou, ook ziet het er erg gezellig uit.

Gezellig groen dak
Een manier om nog meer warmte binnen te houden en de kou buiten is het isoleren va het dak. Dit kun je doen door een goede dakdekker met isolatiemateriaal maar ook het hebben van een groendak heeft veel invloed op de isolatie van het huis. Een groendak is een dak gezaaid met planten en ander groen. Hier komen veel dieren op af wat nog weer een positieve invloed heeft op de biodiversiteit. Maar een groen dak is erg dicht waardoor de opstijgende warmte lucht minder goed kan ontsnappen en zo dus binnen blijft. Ook draagt een groen dak bij aan de hoeveelheid zuurstof in de lucht wat weer een positief effect heeft op de natuur.