logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...

Het proces voorafgaand aan het zetten van een tatoeage

Tatoeages blijven zeer populair. Iedere dag laat een groot aantal mensen voor het eerst een tattoo zetten. Echter gaat niet iedereen hier even zorgvuldig mee om. Het laten zetten van een tatoeage vereist de nodige voorbereidingen - niet alleen door de klant, maar ook door de tattoostudio.

Het idee voor een tatoeage komt doorgaans sporadisch op. Wanneer men een idee voor ogen heeft, wil men dat dit zo snel mogelijk gerealiseerd wordt. Die denkwijze kent echter een hoop beperkingen. Het proces voorafgaand aan het zetten van een tatoeage dient goed doordacht te zijn. De huidtekening blijft immers je hele leven zichtbaar.

Verfijn het idee
Doorgaans kent het idee voor de tatoeage een bepaalde symboliek. Sommige mensen vereeuwigen een bepaalde passie, een familielid of een motto op hun huid. Anderen kiezen ervoor om de naam van een geliefde vast te leggen. De eerste stap bij het bepalen van een tatoeage, is om te bepalen hoe deze zich vorm dient te geven.

Een tattoo is beschikbaar in een scala aan stijlen. Wanneer je het idee voor de huidtekening met de artiest deelt, moet jouw visie precies overeenkomen met die van de artiest. Om dat te doen, is een exacte match op het gebied van stijl van belang. Inksane, een tattooshop in Brussel, biedt een perfect voorbeeld van deze werkwijze. Iedere tattoo-artist die bij het bedrijf is aangesloten, specialiseert zich in een bepaalde tekenstijl. Door vooraf een keuze voor de stijl te maken, kan er een artiest geregeld worden die het idee van de klant perfect kan verwezenlijken. Zo zit je later niet opgescheept met een tattoo die niet aan jouw wensen voldoet.

Toekomstbestendig
Wie een tatoeage zet, moet niet alleen aan de korte termijn denken. Ook de toekomst is van essentieel belang. Wanneer men aan de toekomstbestendigheid van een tatoeage denkt, wordt voornamelijk gedacht aan het zetten van een tekening waar je ook op je oude dag nog vrolijk van wordt. Dat is echter niet het enige wat je dient te overwegen. Ook je toekomstige tatoeageplannen spelen een belangrijke rol.

Als je van plan bent om op een later moment meer tatoeages te laten zetten, is het verstandig om daar nu alvast rekening mee te houden. Door jouw wensen door te geven aan de tattoo-artist, kan deze het ontwerp aanpassen op basis van je toekomstplannen. Zo kan er ruimte overgehouden worden voor nieuwe tatoeages, of kun je van tevoren een bepaald overkoepelend thema in de huidtekeningen aanbrengen. Dat leidt tot een consistentere en rijkelijker gevulde huid.

Kom voorbereid aan
Wanneer je bij de tattoostudio binnenloopt, is het wel zo prettig voor de artiest als je al jouw wensen op een rijtje hebt. Zo kan het personeel de verdere voorbereidingen treffen voor jouw huidtekening. Dit leidt tot een eindresultaat waar zowel jij als de tattoo-artist trots op zijn. Een tatoeage gaat je hele leven mee. Laat jouw tattoo daarom geen overhaaste keuze zijn.