logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...

Het nieuwe landelijke interieur

Landelijk wonen is al jaren een trend. In de huidige tijd waarin alles snel en gehaast lijkt te gaan, is er een grote vraag naar rust en warmte in ons interieur. Er is de afgelopen jaren veel veranderd in de landelijke stijl. Landelijk wonen kan snel ouderwets, vol en druk overkomen. Daarom is er een nieuwe trend op het gebied van landelijk wonen ontstaan: modern landelijk wonen. In deze blog geven we je enkele tips om een moderne landelijke stijl toe te passen in je interieur.

Kleurgebruik in huis
Landelijk wonen kenmerkt zich door rust en warmte in zowel meubilair als kleurgebruik. In een landelijk interieur zijn niet of weinig opvallende kleuren te zien. Kenmerkend voor een moderne landelijke stijl is het gebruik van milde pasteltinten en meer wit in het interieur, in plaats van de gebruikelijke sobere aardetinten. Door lichtere kleuren te gebruiken ontstaat er direct meer ruimte in je interieur. Daarom is modern landelijk wonen ook een perfecte stijl om toe te passen in een iets kleinere woning.

Het gebruik van materialen
Hout is altijd het meeste populaire materiaal geweest in een landelijk interieur, maar het gladde en strakke hout maakt plaats voor onbehandeld en grot hout in de moderne landelijke stijl. Hoe grover het hout, hoe beter. Hout hoeft niet alleen gebruikt te worden voor meubels, maar kan ook perfect gebruikt worden voor vloeren en plafonds. Om het gebruik van veel hout gezellig te maken wordt vaak stof gebruikt als bekleding voor meubels. Dit geeft je interieur een warme uitstraling die perfect past bij een landelijk interieur. De gezellige sfeer kan worden benadrukt door het gebruik van kussens op je bank of stoelen. Raamdecoratie die perfect past bij een landelijke stijl zijn houten jaloezieën. Door de beschikbaarheid van verschillende kleuren zijn er altijd houten jaloezieën die passen bij jouw landelijke stijl in huis. Ga naar www.ilumio.nl voor hun aanbod aan houten jaloezieën.

Koper
Koper is al een tijdje populair en is net als wit een kleur die zowel bij het landelijke als het moderne interieur past. De kleur is subtiel toe te passen in bijvoorbeeld kandelaars, onderzetters of servies. Het kan ook gebruik worden als eyecatcher in bijvoorbeeld verlichting.

Dierenbont en schedels
Stoere schedels en zachte schapenvachten zijn terug en misschien wel het meest typerend voor de nieuwe landelijke stijl van vandaag. Schapenvachten worden niet alleen meer op de vloer gebruikt, maar zijn tegenwoordig ook te zien op banken en stoelen. Heerlijk zacht en het ziet er ook nog eens leuk uit! Schedels van verschillende dieren als buffels, rammen of herten zijn ook erg populair. Deze zijn perfect te combineren met mooie schapenvachten voor een warm, landelijk interieur. Laat de muur onbehandeld of gebruik bijvoorbeeld stoere krijtverf en hang er een mooie dierenschedel aan.

Het gebruik van accessoires
Een modern landelijk interieur wordt compleet gemaakt met accessoires. Gebruik zoveel accessoires als je wilt, maar houd alles georganiseerd en zorg ervoor dat de accessoires warmte en rust toevoegen aan de kamer. Voeg romantiek toe aan het interieur door bijvoorbeeld mooie kransen, kaarsen klokken of schilderijen.