logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...

Halffabricaten produceren

Zou je zelf veilig en efficiënt in-house willen produceren? Halffabricaten bijvoorbeeld: producten die nog verwerkt moeten worden tot een eindproduct of onderdelen voor in machines? Met een lasermachine produceer je beter, sneller en veiliger dan met de hand of andere klassieke technieken.

Onderdelen maken voor kwaliteitsmachines
Manter International maakt verpakkings- en weegmachines voor de landbouwsector. Je kunt je vast een voorstelling maken van transportbanden waarop fruit, groente en aardappelen getransporteerd en gesorteerd worden. In zo’n machine zitten de meest uiteenlopende onderdelen die in hun werkplaats allemaal samenkomen. Met als resultaat complete kwaliteitsmachines.

Duidelijke voordelen van lasersnijders
Een aantal van die onderdelen kunnen perfect gesneden worden met een lasermachine. Zoals de rubberen lappen die bijvoorbeeld rollende appels beschermen en afremmen op een productieband. Voordat ze een lasermachine hadden, sneden ze dat allemaal handmatig. Daar gaat behoorlijk wat tijd in zitten en een ongeluk zit daarbij in een klein hoekje. In een gemiddelde machine zitten flink wat rubberen onderdelen waarvan altijd een bepaalde voorraad nodig is. Belangrijke pluspunten van snijden met een lasermachine zijn in hun geval sowieso de accuratesse en het tempo.

Snel werken zonder snijverlies
De lasermachine werkt namelijk uiterst nauwkeurig en snel. Per ongeluk een stuk materiaal versnijden is er niet meer bij. Je kunt je snij-opdracht namelijk heel exact uitlijnen zodat er geen sprake is van snijverlies. Ook kan handwerk qua snelheid absoluut niet op tegen lasersnijden. Zo bespaar je materiaal en tijd. En bepaal je helemaal zelf hoeveel voorraad je aanlegt van ieder item.

Talloze materialen bewerken
Bij Manter International snijden ze naast rubber inmiddels ook acrylaat. Acrylaat is net zo transparant als glas maar tot wel 30 keer sterker. Dat maakt het uitermate geschikt voor hun machines. Naast rubber en acrylaat zijn er nog talloze andere materialen te bewerken met een CO2-laser van BRM Lasers.

Kom kennismaken met lasermachines
Ben je al een beetje bekend met lasertechnologie en wil je er meer over weten? Of is het compleet nieuw voor je? Bel 0544-350320 of mail naar info@brmlasers.nl, dan bepalen we samen hoe we je kunnen laten kennismaken met onze machines. Je bent van harte welkom. We laten je graag alle mogelijkheden zien.