logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...

Ga veilig op pad

Het duurt niet lang meer en dan kunnen we hopelijk weer gaan Skiën. Na dit toch wel weer teleurstellende jaar, met opnieuw veel maatregelen en beperkte reismogelijkheden, zijn we er misschien wel meer dan ooit aan toe. Het skiën over de mooie witte pistes geeft ons toch een gevoel van vrijheid die we wel wat gemist hebben. Daarom is het ook helemaal niet gek dat jij uitkijkt naar je ski vakantie.

De kans is ook groot dat er een substantiële groep aan nieuwe wintersport toeristen bij komt in het komende seizoen. Waarom? Nou ja, veel mensen hebben misschien wel hun (zomer)vakantie overgeslagen door de onzekere situatie omtrent corona. De kans is groot dat veel van deze mensen dit potje overgebleven vakantiegeld wel overwegen te spenderen in een wintersport avontuur. Super voor de wintersport sector natuurlijk!

Nieuwe aantal toeristen
Maar een groot aantal ‘nieuwe’ toeristen kan ook gevaarlijke situaties opleveren. Vaak gaan nieuwe toeristen toch net iets minder goed voorbereid op reis dan ervaren skiërs. Daarnaast zijn ze natuurlijk ook een stuk minder vaardig als het aankomt op skiën of snowboarden. Ongelukken willen dus nog wel eens voorkomen.

Om dit te voorkomen is het van belang dat je in ieder geval goed voorbereid op reis gaat. Zorg ervoor dat je zeker wat skilessen neemt. Dit kun je natuurlijk ook al in Nederland doen in een skihal, maar je kan het ook op locatie boeken. Naast lessen is het ook belangrijk dat je de juiste uitrusting draagt. Beschermende kleding zoals rugbescherming ski is dan ook niet overbodig. In dit artikel vertellen we je waarom. Laten we dan ook snel beginnen!

Bescherming
Waarom is bescherming nodig kun je je misschien afvragen, sneeuw is toch lekker zacht. Ja, dat klopt misschien ook wel, maar toch kun je met skiën erg hard vallen. Dit komt natuurlijk omdat je met skiën vrij hard gaat. Daarnaast is het meeste sneeuw ook lang niet zo zacht als dat jij misschien zal denken. Val je met enige snelheid dan kun je gemakkelijk iets knussen of zelfs breken. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Het dragen van bescherming, zoals bijvoorbeeld rugbescherming ski, kan je hierbij helpen. Wat is nu speciale ski bescherming, zoals een rugbescherming ski? Ski bescherming is speciaal afgerichte bescherming voor het skiën. Dat betekent ten eerste natuurlijk dat het haar functie als beschermingsmateriaal vervuld, door kwetsbare delen van je lichaam zoals je rug te beschermen.  Maar naast het vervullen van haar primaire functie, zijn skibeschermers ook gericht op optimale mobiliteit.

Wat bedoelen we daarmee? We bedoelen met optimale mobiliteit eigenlijk simpelweg dat skibeschermers je niet in de weg zitten bij het vrij bewegen, iets dat natuurlijk heel belangrijk is bij het skiën. Vaak horen we van mensen met enige ervaring met beschermers, bijvoorbeeld de kniebeschermers die je als kind aandeed bij het skeeleren, dat ze erg in de weg zitten. Als dit zo is dan ga je natuurlijk geen beschermers dragen. Gelukkig hoef je je daar geen zorgen over te maken met speciale skibeschermers.

Je hebt dan ook niet echt een reden om niet veilig op reis te gaan. Ga gewoonweg met een gerust hart op skivakantie door een goede uitrusting aan te schaffen.