logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...

Factoring voor grote bedrijven

Grote bedrijven hebben al genoeg aan hun hoofd, als er dan een deel van de administratie uit handen gegeven kan worden, dan is dat fijn! Er zijn verschillende oplossingen, maar heb je ook al eens gedacht aan factoring? Factoring is een soort financieringsoplossing. Je geeft de debiteurenadministratie uit handen aan een factoringmaatschappij. De maatschappij betaalt jou voor de debiteurenportefeuille. Je verkoopt de facturen als het ware. Jij draagt een deel van je omzet of een bepaald percentage per factuur af aan de factoringmaatschappij om hun diensten te betalen. Van factoring zijn er meerdere varianten, onderstaande twee zijn aantrekkelijk voor grote bedrijven.

Traditionele factoring

Traditionele factoring, ofwel factoring zoals het ooit ontstaan is in de financieringswereld, is bedoeld om je totaal te ontlasten in jouw debiteurenadministratie. Je draagt dus het volledige debiteurenbestand over aan de factoringmaatschappij. Hier zitten wel vereisten aan. Zo moet je bedrijf minimaal 3 jaar bestaan, ga je een langlopend contract aan, draag je alsnog het risico als debiteuren te laat of niet betalen en ben je een klein percentage (1tot 3%) of vast bedrag van je omzet kwijt aan kosten voor de diensten van de maatschappij. De kosten zijn dus afhankelijk van je omzet.

Debiteurenfinanciering

Vind je het niet nodig om het volledige debiteurenbestand uit te besteden en vind je klantcontact nog hartstikke belangrijk? Denk dan aan debiteurenfinanciering. Deze vorm van factoring is heel anders dan de andere drie vormen. De organisaties die voor jou de debiteurenadministratie beheren, financieren de openstaande facturen van je klanten. Een deel van het openstaande bedrag wordt aan jou betaald. Het verschil met nomale factoring is dat je zelf contact houdt met de klant. Deze manier wordt ook wel aangeboden door je bank als rekening-courant krediet met een kredietlimiet op je zakelijke rekening. De hoogte wordt bepaald door voorgaande jaarcijfers.

Online vergelijken van factoringmaatschappijen

Welke manier van factoring past het beste bij jou? Lees je goed in en laat je goed adviseren. Iedere manier van factoring heeft weer andere voor- en nadelen. Bekijk goed welke bij jou past. Naast de verschillende manieren van factoring, zijn er ook verschillende aanbieders. Je kunt overal offertes opvragen en advies inwinnen. Maar online gaat dit een stuk sneller. Een handige site is onder andere zakelijkgeld.nl, waar er gegevens van jou gevraagd worden. Hoe meer volledig je die invult, hoe een passender aanbod je zult krijgen in te vergelijken partijen en factoringen.