logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...

Eerste hulp bij ingegroeide haartjes

Ingegroeide haren, de ene persoon heeft er al eens wat vaker last van dan de andere. Als je ermee te kampen hebt, weet je dat dit heel vervelend kan zijn. Je huid gaat irriteren of jeuken, en in sommige gevallen kan het zelfs leiden tot pijnlijke ontstekingen. Bepaalde zones op het lichaam zijn hier gevoeliger voor dan anderen. Denk maar aan de oksels of de benen. Soms kunnen verzorgende producten of een zachtere scheermethode de oplossing bieden, maar lang niet altijd. Wil je voorgoed verlost zijn van die ingegroeide haartjes? Pas dan onderstaande tips toe.

Beter voorkomen dan genezen
Er zijn een aantal eenvoudige tips & tricks die de ingegroeide haren kunnen verminderen. Zo bevordert strakke kledij de ontwikkeling van ingegroeide haartjes, door de wrijving en druk die ze veroorzaken op de huid. Losse kleding dragen kan hier dus een eenvoudige oplossing bieden. Daarnaast is de manier van ontharen een veelvoorkomende oorzaak. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om steeds in de richting van de haargroei te scheren. Daarnaast is regelmatig scrubben aangewezen, om zo de huid te exfoliëren en verstoppingen in de huid te verminderen. Als je voor de meest effectieve ontharingsbehandeling wil gaan om je ingegroeide haartjes te verminderen en zelfs volledig te bannen, kies dan voor laseren. Bij een laserontharing wordt het haartje namelijk tot in de wortel verhit en vernietigd, waardoor het geen kans meer krijgt om in te groeien.

Een laserontharing: de ideale oplossing
Een laserbehandeling lijkt wel de perfecte manier om komaf te maken met ingegroeide haartjes. Het is dan ook een relatief zachte manier van ontharen, waarbij de haartjes tot in de wortel worden verwijderd. Na gemiddeld 5 tot 10 behandelingen zijn de haartjes permanent verdwenen. Dit verschilt uiteraard van persoon tot persoon, maar de effectieve werking werd meermaals bewezen.

Ga ten rade bij een specialist
Denk je na over een laserbehandeling om bepaalde delen van je lichaam definitief te ontharen? Ga dan eerst langs bij een specialist. Zij kunnen je het nodige advies geven en je alle informatie verschaffen over de desbetreffende behandeling. Lazeo, een kliniek voor esthetische geneeskunde en laserontharing, beschikt over verschillende lasers, zodat ze (bijna) elk huidtype veilig en effectief kunnen behandelen. Voor elke behandeling onderzoekt de lasertechnicus de patiënt en de compatibiliteit met de lasertechniek. Op die manier wordt met zekerheid vastgesteld welke techniek het best geschikt is voor zijn/haar huidtype. Na elke behandeling brengt de specialist van Lazeo een verzachtende zalf aan.

Bestrijd die ingegroeide haren!
Ben je helemaal klaar met haartjes die ingroeien in de huid? Leg dan jouw afspraak voor een laserontharing bij Lazeo vast. Lazeo is expert in de juiste lasertechnieken, en verzorgt jouw huid optimaal, zodat jij geen hinder ondervindt van de behandelingen. Op hun website vind je alle informatie over de lasertechnieken of andere ontharingsmogelijkheden. Zij staan met plezier klaar om jouw vragen te beantwoorden en een afspraak in te plannen.