logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...

Doe eens een ander dagje uit

Een onvergetelijk dagje uit met de kids? Met deze dagjes scoor je gegarandeerd punten. Dit zijn namelijk dagjes die ze nooit meer vergeten. Dus vandaag niet naar het zwembad, de speeltuin of op bezoek bij oma en oma maar er echt even samen op uit.

Terug in de tijd
Een super origineel dagje uit door een stoomtreinritje te maken in het Zuiderpark. Dat is gewoon terug in de tijd dus. Trek je mooiste jurk aan, hoed op en haal je Herschel tas uit de kast. En dan natuurlijk foto’s maken maar die je daarna omzet in zwart-wit of sepia. Nog leuker is om er een mini boekje van te laten maken als herinnering. Overigens combineer je dit uitje ook makkelijk met een picknick of een route via kleine dorpjes heen en terug.

Eiland hoppen in eigen land
Een of meer daagjes naar de Waddeneilanden zijn altijd goed. Ga je meer dagen pak je reistas de avond ervoor in en vertrek vroeg in de ochtend. Het kan allemaal en het staat garant voor een dagje fun. Het uitje begint natuurlijk al op de boot. Bij aankomst kun je direct een fiets huren of het eiland met de bus verkennen. Op sommige eilanden mag je je auto meenemen. Vergeet niet de vuurtoren te bezoeken en schelpen te verzamelen!

Naar de dierentuin
Dierentuinen scoren natuurlijk altijd. Want wat is er leuker dan de aapjes nadoen, naar de olifanten kijken en veilig achter het hek de indruk opdoen van de leeuw. In Nederland zijn er diverse dierentuinen te bezoeken. De één nog mooier dan de ander. Een dagje dierentuin is leuk voor alle leeftijden. Wil je de grotere ook tevreden houden, maak dan een ‘cadeaubon’ voor een souvenirtje. Misschien moet je er wel een bedrag op vermelden.

Avonturenboerderij Molenwaard in Zuid-Holland
Dit is een uitje voor echt het hele gezin. Van koe melken en bootje varen tot pony rijden . Je kunt samen verdwalen in het wilgendoolhof maar ook dieren knuffelen, oude ambachten ontdekken of (h)eerlijke streekproducten proeven. En je kunt er zelfs een echt boerderijdiploma halen. Met dit top uitje scoor je zeker bij kleine kinderen.

Jij aan het werk en de kids in de ballenbak
Ongestoord werken in de vakantie is een uitdaging. Moet je toch nog wat afmaken, overweeg dan een dagje Ikea. De kinderen vermaken zich in de ballenbak en jij installeert je compleet met Laptop rugzak en gratis koffie in het restaurant. Na het uurtje werken maak je het je nog een keer makkelijk door te ‘dineren’ met de lekkerste gehaktballetjes en patatjes. En om het feest compleet te maken een ijsje toe. Een win-win situatie dus. Let op er schuilt wel een gevaar in dit uitje… namelijk dat je weer met tig vaasjes, afwasborstels en waxinelichtjes bij de kassa aankomt. 

Graffiti spuiten
Nee niet met je spuitbus samen een brug onder kalken. Het gaat hier over een heuse workshop graffiti spuiten. Daar maak je zeker indruk mee bij je kroost. Tijdens zo’n workshop leer je de kneepjes van het vak en meestal ga je naar huis met je eigen graffiti kunstwerk. De workshop zijn overal in Nederland gegeven. Via Google vind je er vast een in de regio maar de meeste opties vind rondom de grote steden.