logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...

Dit vergeet je snel in je huis

Ons huis, de plek waar je echt fijn voelt. Dit is de plek waar je ´s avond naar terug gaat vanuit je werk, waar je lekker eet en daarna ontspannend op de bank ploft met je gezin, of huisdier. Een wezenlijk belangrijke plek voor ons dus.

Dat zien we ook terug in de hoeveelheid aandacht die we besteden aan onze woningen. We zorgen er maar wat graag voor dat onze woonkamer gezellig is, met een fijne bank, grote tv en mooie lampen. De keuken is van alle gemakken voorzien en ook de slaapkamer wordt altijd goed afgewerkt. Ook in de badkamer wordt veel tijd gestopt om naar behoren in te delen.

Maar niet elke ruimte of onderdeel van ons huis wordt met al te veel liefde en aandacht bewerkt. In elk huishouden zijn er wel plekken waar aandacht aan besteedt zou moeten worden, maar die simpelweg gewoon vergeten wordt. Wij gebruiken dan ook graag dit artikel om je een beetje te informeren over deze plekken of onderdelen van je huis die wel wat aandacht kunnen gebruiken.

De ruimtes en onderdelen die je vergeet
Eén van de eerste onderdelen die we vergeten in ons huis, maar die ongelooflijk belangrijk zijn voor het functioneren van elk huishouden is de cv ketel. Een goed functionerende cv ketel zorgt ervoor dat er genoeg warm water door het huis stroomt. Zo kun jij dus ´s ochtends lekker douchen, komt er warm water uit de kraan om mee af te wassen en kun je de verwarming in de winter lekker hoog zetten. Kortom de cv ketel is onmisbaar voor je huis.

Helaas zitten er in veel woningen nog ontzettend oude cv ketels. Een nieuwe hr / cv ketel kopen kan dan ook een hele goede investering voor je huis zijn. Niet alleen zou een nieuwe hr / cv ketel kopen ervoor zorgen dat je sneller en langer warm water hebt, maar is het ook nog eens goed voor het milieu. Dit komt omdat nieuwe cv ketels natuurlijk veel efficiënter werken dan oudere modellen en daarmee dus zuiniger zijn. Het kopen van een nieuwe cv ketel is dus een investering in de toekomst. Daarnaast heeft het hele huis er profijt van.

De cv ketel is dus een onderdeel van je huis dat je aandacht wel nodig heeft. Nu gaan we even kort praten over een ruimte die vaak te weinig gebruikt wordt in je huis, namelijk de zolder. De meeste rijtjeshuizen, en zeker de meeste vrijstaande woning beschikken over een zolderverdieping. Helaas wordt deze maar weinig gebruik. In de meeste gevallen is de zolderruimte gewoon een rommelhok waar al onze oude kleren,speelgoed en boeken eindigen.

Dit is jammer want de zolder is vaak een best nuttige ruimte. Beschik je over een zolder van bijvoorbeeld 20 vierkante meter dan kun je hier natuurlijk een goede extra slaapkamer van maken, of bijvoorbeeld een kantoor. Maar ook met een kleinere zolder kun je nog steeds veel doen. Plaats bijvoorbeeld een aantal grote kasten en maak er een georganiseerde opruimplek van, of zet er bijvoorbeeld de wasmachine en droger neer. In ieder geval kun je dus erg veel doen met een goede zolder, als je er maar wat aandacht aan besteed.