logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...

Dekking inboedelverzekering: verschillen tussen verzekeraars

Stel je voor: je woont op jezelf in een huur of koophuis. Door een lekkage heeft het bed waterschade opgelopen. Je moet een nieuw bed en een nieuw matras aanschaffen omdat ze niet meer te gebruiken zijn. Een bed en matras is een flinke uitgave. Kun je jezelf hier tegen verzekeren? Het antwoord is: ja! Met een inboedelverzekering kun je de kosten declareren bij de verzekering. Wat een inboedelverzekering nog meer dekt gaan we je uitleggen. Daarnaast vertellen we je of er verschil zit tussen verzekeraars. Kortom, we gaan de aanbieders van een inboedelverzekering vergelijken.

Wat is een inboedelverzekering?
Een inboedelverzekering verzekert alles in en rondom je huis tegen schade, brand en diefstal. Niet alleen de spullen in het huis zijn verzekert. Ook de tuin en de schuur worden meegenomen in de verzekering. Denk hierbij aan je eettafel, je laptop, je tuinset en het service. Als je een inboedelverzekering afsluit zijn al je eigendommen in en rondom het huis verzekerd.

Wat dekt een inboedelverzekering niet?
Alles wat vast zit aan jouw huis is hierbij niet verzekert. Denk bijvoorbeeld aan de ingebouwde koelkast, een houten vloer die is gelijmd of een badkamer. Om zulke zaken te verzekeren moet je een opstalverzekering afsluiten. Als huurder van een huis hoef je jezelf niet druk te maken over een opstalverzekering. Die regelt de verhuurder van het huis.

Is er verschil bij inboedelverzekeringen?
Als je een inboedelverzekering gaat afsluiten kan er veel op je af komen. Er zijn veel aanbieders en niet elke aanbieder is hetzelfde. De ene verzekeraar dekt bepaalde spullen die een andere verzekeraar weer niet dekt. Het eigen risico is bij verzekeraars verschillend en de prijs kan ook zeer variëren. Daarnaast kan er extra premie gevraagd worden voor bepaalde zaken, zoals electronica.
 
Hoe kan ik een inboedelverzekering het beste vergelijken?
We hebben een stappenplan voor je uitgezet zodat je gemakkelijk een inboedelverzekering kan kiezen. Zo wordt het een eitje om een inboedelverzekering te kiezen die bij jou past.

  1. Kies eerst het type inboedelverzekering. Wil je graag een basisverzekering of een all-risk verzekering? Het ene type verzekering dekt meer dan het andere type verzekering.
  2. Kies de verzekeraar. Er zijn veel aanbieders op de markt voor een inboedelverzekering. Welke bij jou past kun je beslissen aan de hand van de hoogte van de premie, wat er allemaal verzekerd is en het eigen risico. Bepaal voor jezelf wat je kwijt wilt zijn per maand en wanneer je schade krijgt aan je bezittingen.
  3. Neem contact op. Zo kun je samen met de verzekeraar een goede inboedelverzekering afsluiten. Zij denken graag met je mee over eventuele keuzes waar je zelf nog niet over nagedacht hebt. Zo kun je een verzekering afsluiten voor de bezittingen in en rondom je huis.

 
Succes met het vinden van een verzekering die het beste bij jouw situatie past.