logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...

De perfecte raamdecoratie voor elke kamer

Het uitzoeken van de perfecte raamdecoratie voor jouw interieur kan soms best een klusje zijn. De raamdecoratie moet niet alleen stijlvol zijn, maar ook de functionaliteit is erg belangrijk. Daarnaast moet je rekening houden met wat er het beste bij de ruimte past die je aan het decoreren bent maar het moet ook bij jouw interieur passen. Ook moet je er op letten dat de raamdecoratie praktisch en gebruiksvriendelijk is. Rolgordijnen, jaloezieën en plisségordijnen zijn allemaal opties wanneer je opzoek bent naar raamdecoratie. Om te helpen bij je keuze kan je de volgende tips lezen over alles wat te maken heeft met raamdecoratie!

Verduistering en rust
Wanneer je op zoek bent naar raamdecoratie voor in je slaapkamer zijn er een aantal dingen belangrijk. Je wilt bijvoorbeeld niet gestoord worden omdat je gordijnen klapperen en invallend licht moet voorkomen worden. Dieper en beter slapen begint namelijk met een donkere en rustige slaapkamer. De beste keuze voor de slaapkamer zijn dan ook rolgordijnen, deze zijn vaak verduisterend en om lichtkieren en beweging te voorkomen kan je een cassette en zijgeleiding gebruiken.

Licht en perfectie
De raamdecoratie in je woonkamer kan het interieur maken of breken. De woonkamer is vaak de ruimte waar je je meeste tijd spendeert en daarom is het van belang dat je raambekleding goed aansluit bij jouw stijl en interieur. Door te kiezen voor shutters scoor je hiermee altijd punten. Shutters zijn er in veel verschillende vormen en maten. Er zijn keuzeopties in materiaal, kleur en grootte en zijn handig te gebruiken om bijvoorbeeld juist licht door te laten of de ruimte te verduisteren wanneer dit je wens is. Daarnaast zijn ze een goede manier om je privacy te behouden dankzij de verstelbare lamellen.

Vochtbestendigheid en privacy
Wanneer je op zoek bent voor raamdecoratie in de badkamer moet je onthouden dat deze ruimte vaak vochtig is. Daarom is het verstandig om te kiezen voor waterbestendige raamdecoratie in de badkamer. Het zou namelijk erg zonde zijn als de raamdecoratie binnen de kortste keren vergeeld, beschadigd of beschimmeld is. Materialen zoals aluminium of polyester zijn waterbestendig en ideaal voor vochtige ruimtes. Kies daarom bijvoorbeeld voor aluminium shutters, mooie polyester vouwgordijnen of aluminium jaloezieën. Voordelen van deze vormen van raamdecoratie zijn ook dat ze licht kunnen doorlaten zonder dat je privacy te verliezen.

Aan de slag
Met deze tips hopen we dat je aan de slag kunt gaan met het uitkiezen van de perfecte raamdecoratie voor jou woonruimtes. Voor elk raam is er decoratie te vinden dat prachtig bij de ruimte en je interieur past!