logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...

De ontwikkeling van betaalprocessen en methoden

Betalingssystemen zijn door de geschiedenis heen sterk geëvolueerd en hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in onze samenleving. De grote stap die kwam met het begin van de globalisering was de introductie van virtuele betalingssystemen. Elektronisch geld, dat wil zeggen krediet cards hebben een geschiedenis die hand in hand gaat met de komst van globalisering en internet. In 1967 werd de geldautomaat of geldautomaat uitgevonden. Dit systeem, zoals we allemaal weten, stelde mensen in staat om op elk moment van de dag krediet van hun kaart op te nemen.

Innovaties in betalingssystemen

Naast elektronische valuta en klassieke papieren biljetten is er ook FinTech, oftewel Financiële Technologie. Zoals we weten, zijn er ook verschillende virtuele munten die vaak worden gebruikt voor online gaming, zoals bonuscodes voor Casino777. Als we het over FinTech hebben, hebben we het over moderne technologie zoals Big Data, Cryptomunten etc). De geboorte van FInTech dateert uit 2008 en biedt diensten die vergelijkbaar zijn met bankieren, maar op een veel meertransouderlijke manier en veel interfaces en vele opties voor gebruik voorstellen.

PayPal keert terug als het eerste bedrijf dat door FinTech wordt erkend. Het werd opgericht in 1998 en geeft zijn gebruikers de mogelijkheid om het alleen te gebruiken om geld te verplaatsen. Het verwerkte dus online betalingen in totale veiligheid,terwijl het erin slaagde om te maken van de percentages van de inkomsten. PayPal kon haar klanten vervolgens de mogelijkheid bieden om hun gevoelige gegevens, d.w.z. kaartgegevens, niet in het circuit in te voeren, zodat haar klanten er zeker van konden zijn dat ze altijd sa fe zouden zijn. In feite werd een groot partnerschap geboren met de markt van die tijd, namelijk Ebay. Om deze reden werd PayPal in 2002 gekocht door Ebay. Apple Pay, aan de andere kant, is een applicatie die in 2014 is gelanceerd om te betalen door simpelweg je telefoon te gebruiken. Om het te gebruiken, moet u uw vinger op de vingerafdruklezer of via de FaceID plaatsen.

Maar de echte vraag is, hoe gaan we het in onze toekomst betalen?

Eén ding is zeker: we zullen steeds minder cash gebruiken en er zal de mogelijkheid zijn van verschillende digitale tools. Volgens een onderzoek van EY Digital Payments wordt bijna de helft van alle betalingen over de hele wereld gedaan zonder contant geld te gebruiken. Dit is enorm versneld , vooral met de komst van depandemie. Er is een grote toename in feite en nieuwe vormen van betaling zoals AliPay, WeChatPay, CashApp en vele anderen zijn alzo in het spel gekomen.

Alipay is een platform dat in 2004 werd gelanceerd en nog steeds het meest gebruikte betalingssysteem in China is. Het is een digitale portemonnee waar u geld kunt beheren, geld en geld van de ene gebruiker naar de andere kunt overboeken, investeringen kunt doen, leningen kunt krijgen, voor verschillende services kunt betalen en ook nog veel meer kunt doen. Volgens het Chinese volk en erkend als de meest professionele en veilige betaaldienst die er is. Belangrijke factoren die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling ervan zijn kunstmatige intelligentie en globalisatie. Er zullen steeds meer veranderingen komen in betalingssystemen, maar het zal een steeds veiligere en praktischere evolutie zijn.