logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...

De boxershort, het moderne mannen ondergoed

Wie tegenwoordig een herenkledingzaak inloopt, zal zien dat er tegenwoordig vooral veel boxershorts verkocht worden in plaats van de ouderwetse onderbroek. De ouderwetse korte onderbroek wordt overgenomen door de boxershort. De boxershort is een onderbroek met iets langere pijpen en is tegenwoordig de populairste vorm van heren ondergoed. De boxershort bestaat al sinds de jaren 30, maar is de laatste 20 jaar pas echt in populariteit gestegen. Eerst was dit kledingstuk vooral populair bij de jongeren, tegenwoordig wordt deze gedragen door alle leeftijden. Ze zijn te krijgen in alle soorten en maten, in alle prijsklassen en zijn gemaakt van verschillende materialen.

Soorten boxershorts
Er zijn enorm veel soorten boxershorts heren modellen. Er zijn boxershorts met hele lange lange en wijde pijpen. Maar ook een heel stuk korter en strakker. De designkeuze is eindeloos, van gewoon zwart of wit tot hele unieke drukke designs. Soms is ook een bepaald merk in de mode. Een aantal jaar geleden was het mode om met de band van je boxershort boven je normale broek te lopen. De boxershort is helemaal opgenomen in onze kledingkast en de modewereld. Aan materiaal bestaat er ook een enorme keuze. Er zijn tegenwoordig zelf boxershorts gemaakt van bamboe. In prijsklasse variëren de boxershorts ook erg. De normale boxershort bij een goedkope kledingzaak zal niet duur zijn. De prijs gaat omhoog wanneer je beter materiaal wilt of boxershorts van een bepaald merk.

Voordelen van de boxershort
De boxershort is niet alleen populair maar heeft ook veel voordelen ten opzichte van de traditionele onderbroek. De boxershort zit comfortabeler en knelt niet af. De wijdere en langere pijpen zorgen voor dit comfort. Maar de reden dat de meeste mensen voor een boxer kiezen is vanuit modieus opzicht. Mensen vinden de boxer simpelweg mooier dan de onderbroek. Dit heeft niet alleen met het model te maken maar ook met het feit dat er met boxers eindeloos gecombineerd kan worden met designs. De meeste onderbroeken gaan niet verder dan een kleur terwijl boxer mooie designs of patronen hebben. De boxer is ook minder warm dan een onderbroek. Bij sporten kan dit erg fijn zijn.

De dames boxershorts
De boxershort is voornamelijk populair bij heren maar ook voor dames bestaan er veel verschillende soorten boxershorts. Hoewel dames vaak kiezen voor de traditionele onderbroek is de boxer toch populair. Ook voor dames is een boxer erg comfortabel en de leuke kleuren of designs trekken vrouwen toch aan tot het kopen van boxershorts. De dames boxershort is doorgaans wel een stuk korter en strakker dan de boxer van de heren. Dames kiezen vaker voor onderbroeken omdat damesonderbroeken ook veel design mogelijkheden hebben en variaties. De onderbroek is voor dames ook vaak makkelijker bij en strakke rok, jurk of broek.