logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...

Column

Een bijzonder jubileumjaar (vrijdag 13 januari 2023)

2023. Het leek zo ver weg, maar ineens is het daar. Het jaar waarin de website 'Digitaal dorp 's-Gravendeel' 25 jaar bestaat, en wel op woensdag 4 oktober.

2023. Ook een heel bijzonder jaar voor mij, want het is het jaar waarin ik ga stoppen met het beheren van deze website, ook op woensdag 4 oktober. Dan heb ik precies 25 jaar volgemaakt. En daar ben ik stiekem best een beetje trots op.

Geen zorgen, het digitaal dorp blijft bestaan en komt in goede en vertrouwde handen terecht. Avant, een bedrijf uit Alblasserdam, neemt het van ons over. We maken al sinds 2012 gebruik van het beheersysteem van Hans Huisman van Avant, die meerdere digitale steden in onze regio beheert.

Het doet pijn aan mijn hart om te stoppen, maar het is niet anders. Om medische redenen is het bijhouden van de website voor mij niet meer te doen, zeker het afgelopen jaar kwam het onderhoud ervan uit mijn tenen. Besteedde ik in de gloriedagen 10-14 uur per week aan de website, de laatste jaren plaats ik alleen nog maar wat me toegestuurd wordt, en maak ik ook geen foto-reportages meer.

Diverse malen heb ik afgelopen jaar op het punt gestaan om de website over te dragen, maar ik wil koste wat kost de 25 jaar volmaken! Avant heeft daarom aangeboden om de nieuwsberichten en evenementen alvast voor mij te plaatsen, zodat ik werk aan de website kan doen waar geen tijdsdruk op staat. Dat aanbod heb ik dankbaar aangenomen, dus vanaf 9 januari 2023 worden de persberichten verwerkt door Avant. Daardoor kan ik mijn energie besteden aan het opschonen en actualiseren van de vaste informatie op de website, wat hard nodig is.

Tot aan oktober zal ik regelmatig op deze plaats een column schrijven over 25 jaar Digitaal dorp 's-Gravendeel. Want wat hebben we allemaal meegemaakt in de tijd van 1998 tot nu! Anekdotes genoeg.

Tot slot een dank-u-wel aan u, bezoeker. Want zonder u had het digitaal dorp niet bestaan. Ik wilde destijds een website maken waar bezoekers iets aan hadden, en er was op internet nog niets te vinden over mijn geboortedorp 's-Gravendeel. Het digitaal dorp was vanaf het begin een succes, en dat leverde een leuke - uit de hand gelopen - hobby op. 25 jaren vliegen dan voorbij...

Annelies van Twist
'een rasechte Seuter'

Annelies van Twist

Annelies van Twist


Annelies van Twist

Annelies van Twist

Vindt u het leuk en uitdagend een column te schrijven over 's-Gravendeelse zaken? Uw pennenvrucht als venster op de lokale samenleving?
s-gravendeel.net biedt die gelegenheid! Uw bijdrage kan politiek georienteerd zijn, gaan over wonen, werken, onderwijs... Beschouwend van aard zijn of kritisch of juist humoristisch...
Klik hier en stuur uw verhaal in!