logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...

Column

Zon, Zee en Zgravendeel (vrijdag 19 juni 2015)

Afbeelding bij Column: Zon, Zee en Zgravendeel

Getjirp van krekels in plaats van het gezoem van een wasmachine. Een eeuwenoude olijfboom in plaats van een wasrek met de gezinswas. Kortom, ik heb mijn kantoortje op zolder tijdelijk verruild voor een bloemrijke tuin op een zonnig Grieks eiland.

Trouwe bezoekers van s-gravendeel.net wisten voorheen precies wanneer ik op vakantie was: de website werd dan twee weken niet bijgewerkt. Omdat ik inbrekers niet op ideeën wilde brengen, kondigde ik mijn vakantie niet aan. Bij het fotograferen tijdens de feestweek, in die tijd meestal aansluitend op onze vakantie, werd ik dan van alle kanten begroet door mensen van wie ik de helft niet kende. "Was je op vakantie?"  "Fijn dat je weer terug bent hoor!" Tegenwoordig blijven er tijdens onze vakantie altijd wel volwassen kinderen thuis om het fort te bewaken.

Een aantal jaren geleden zijn we overgegaan op een online beheersysteem voor de site, zodat deze overal vandaan bijgewerkt kan worden. De hele dag zwemmen, zonnen, lezen en haken gaat ook zo vervelen... dus dit jaar is voor het eerst s-gravendeel.net mee op vakantie in de vorm van een tablet.

Vanwege de haperende WiFi-verbinding bij het appartement gaat het plaatsen van berichten en foto's niet al te snel, en soms zelfs helemaal niet. Maar ach, zeeën van tijd hier dus geen probleem. Lukt het vandaag niet dan is er morgen weer een dag.

Het stikt wel van de muggen in mijn buitenkantoortje. Zodra ik mijn neus buiten de deur steek vliegt de helft mij aan en de andere helft langs mij heen naar binnen. Je bent alleen veilig in een burka met kaplaarzen eronder en een duikbril op, of bedekt met een half flesje deet. Het is wel zo dat hoe meer muggen er zijn, hoe beter de internetverbinding is. Zouden die krengetjes kleine wifiversterkertjes zijn? In dat geval stop ik acuut met ze platslaan.

Annelies van Twist

Annelies van Twist

Annelies van Twist


Andere columns

Annelies van Twist

Annelies van Twist

Vindt u het leuk en uitdagend een column te schrijven over 's-Gravendeelse zaken? Uw pennenvrucht als venster op de lokale samenleving?
s-gravendeel.net biedt die gelegenheid! Uw bijdrage kan politiek georienteerd zijn, gaan over wonen, werken, onderwijs... Beschouwend van aard zijn of kritisch of juist humoristisch...
Klik hier en stuur uw verhaal in!