logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...

Column

Vakantie voorbij (woensdag 9 januari 2013)

Afbeelding bij Column: Vakantie voorbij

Vakantie voorbij.
Nee, niet de zomer vakantie, maar in deze crisistijd gaan we natuurlijk ook tijdens het kerstverlof op vakantie. Maar ook die eindigt in januari met als gevolg dat werkend en lerend Nederland weer op pad gaat. 

Zo kan het gebeuren dat er onderweg naar huis even bij een hamburger restaurant aan de rand van Dordt een hapje en drankje voor onderweg wordt gekocht.

Tijdens het nuttigen van deze smakelijke hap passeren we de stortkoker, waarin we keurig ons vuil deponeren. Maar…. die stortkoker is toevallig wel MIJN werkvloer……. De Kiltunnel!

Die tunnel, de deurmat van ons dorpje. Voor gasten en passanten geeft dat natuurlijk te denken over de bevolking.

Elke vrijdag haal ik zo’n twee à drie metselkuipen vol afval uit de tunnel, als ik dit leuk werk zou vinden, zou ik zeker bij de gemeente reiniging hebben gesolliciteerd. Ach, het hoort er bij, zult u zeggen, maar ‘hoort’ het wel zo?

Vrijdag alles schoon gemaakt, en maandag deze foto bij het roltraphuis van de noordbuis (’s-Gravendeel zijde) genomen. Inderdaad, allemaal spullen afkomstig van het bekende hamburger restaurant.

Natuurlijk liggen er ook pakjes brood, keurig in plastic verpakt. Mama maakt dat elke morgen zorgvuldig voor haar schoolgaande kroost in orde. Duur beleg, want alleen het allerbeste is goed genoeg voor je kinderen. Haal het brood uit het zakje en gooit het bij de beesten, maar zelfs die moeite wordt niet genomen. (crisis, weet u nog?)

Zo is er natuurlijk ook het slechte rapport, het verknoeide proefwerk, dat scheur je in duizend stukjes, zodat de tunnelgup elk stukje afzonderlijk kan oprapen. Één heel papier gaat sneller.

Natuurlijk, er zijn vuilnisbakken, maar niet bij de roltrap. Dat komt omdat velen het verschil tussen een vuilnisvat en een vuurkorf niet kennen.

Droevig zijkverhaal? ja, het leven is weliswaar een groot feest, maar kent ook mindere kanten.

Zo, nu weer snel aan het werk. dan klop ik onze 'deurmat' nog even uit.

Groeten, Dré.


Vindt u het leuk en uitdagend een column te schrijven over 's-Gravendeelse zaken? Uw pennenvrucht als venster op de lokale samenleving?
s-gravendeel.net biedt die gelegenheid! Uw bijdrage kan politiek georienteerd zijn, gaan over wonen, werken, onderwijs... Beschouwend van aard zijn of kritisch of juist humoristisch...
Klik hier en stuur uw verhaal in!