logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Dungeons & Dragons'
12feb

Dungeons & Dragons

Van maandag 12 februari 2024 tot en met maandag 26 februari 2024, van 19:00 tot 22:00 uur.

MIJNSHEERENLAND - Dungeons & Dragons spel van start in Mijnsheerenland Mijnsheerenland – Voor iedereen die kennis wil maken met het fantasy rollenspel Dungeons & Dragons organiseert de Bibliotheek Hoeksche Waard samen met Lucas van der Klei een workshop met het spel op 12, 19 en 26 februari.

Onder leiding van Lucas zal het spel worden gespeeld. Het spel is geschikt voor beginners en word gespeeld in de Bibliotheek van Mijnsheerenland. Er is plek voor maximaal 5 deelnemers, dus wees er snel bij.

Dungeons and Dragons – of D&D/DnD – is een spel dat al sinds de jaren ’70 bestaat. In principe is het een rollenspel: een spel waarin je de rol van een ander, denkbeeldig karakter speelt. Simpel gezegd bedenkt iedereen uit je groep dus een karakter en samen gaan jullie op een denkbeeldig avontuur. Dat avontuur beleef je onder leiding van de spelleider, ook wel de Dungeon Master (DM) genoemd. Dit is degene die het verhaal bedenkt. Dat is namelijk het idee: je bedenkt zelf welk avontuur je karakters beleven.

Het verhaal loop je door aan de hand van dobbelstenen. Iedere keer als je karakter iets probeert te doen, rol je een dobbelsteen en tel je de cijfers bij elkaar op. De Dungeon Master bepaalt aan de hand daarvan of je karakter slaagt in wat hij of zij probeert te doen.

Data: 12,19 & 26 februari van 19:00 tot 22:00 uur. We komen samen in de bibliotheek van Mijnsheerenland. De activiteit is gratis, maar graag wel vooraf aanmelden via de website: debhw.nl/agenda

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek van Mijnsheerenland
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:activiteiten@debhw.nl
Website:www.debhw.nl/agenda


Deel dit bericht met je vrienden!