logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Op trainingskamp met robotjes van LEGO'
22nov

Op trainingskamp met robotjes van LEGO

Woensdag 22 november 2023, van 14:15 uur tot 16:00 uur.

OUD-BEIJERLAND - Welkom in de wereld van robotwedstrijden. Dit trainingskamp wordt georganiseerd om kinderen te laten oefenen met robots. Met leskisten van LEGO® Education SPIKE™ worden kinderen begeleid bij het bouwen en programmeren van een autonome robot. Nieuwsgierig geworden? Boek dan gauw deze leuke uitdagende middag in het Hoeksch MaakLokaal van de Bibliotheek Hoeksche Waard in Oud-Beijerland op 22 november.

Wat de toekomst brengt weet niemand maar dat er robots ingezet zullen gaan worden, dat staat inmiddels wel vast. Laat kinderen kennis maken met de wereld van robotwedstrijden. Tijdens dit trainingskamp leren de kinderen stap voor stap de basis van het bouwen en programmeren van autonome robots met behulp van sensoren. Door samen te werken leren de kinderen een effectieve wedstrijdrobot te bouwen, te testen en aan te passen waardoor deze beter werken. Dit zijn vaardigheden op het gebied van kennis en teamwerk waar ze levenslang plezier van hebben. Tijdens de wedstrijd LEGO® Sumo worstelen in de kerstvakantie kan de opgedane kennis worden uitgetest.

Deze mooie LEGO® Education SPIKE™ robotsets zijn gesponsord door het Oranjefonds, Prins Bernhardfonds, VSB fonds en stichting Pica.

Datum: woensdag 22 november vanaf 14:15 tot 16:00 uur. Leeftijd: 10+. Enige kennis van Scratch is wenselijk. Kosten voor deelnemer (jeugd) is € 4,25 met biebpas, € 5,00,- zonder biebpas, € 3,50 met een plusabonnement. Aanmelden kan via de agenda van de bibliotheek (bibliotheekhoekschewaard.nl). Hier staan meer leuke activiteiten in van het Hoeksch MaakLokaal.

Het Hoeksch MaakLokaal is een creatieve doe-het-zelf ruimte waar mensen samenkomen om te maken en met en van elkaar te leren. In de context van een Leven Lang Ontwikkelen zijn bibliotheken de aangewezen plek om levenslange nieuwsgierigheid te voeden en de digitale geletterdheid te stimuleren.

Contactinformatie:
Locatie: Het Hoeksch MaakLokaal
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:activiteiten@debhw.nl
Website:http://www.debhw.nl/agenda


Deel dit bericht met je vrienden!