logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Oude Grieken in het Raadhuis: Lezing van Esther Kranendonk'
06okt

Oude Grieken in het Raadhuis: Lezing van Esther Kranendonk

Vrijdag 6 oktober 2023, van 10:00 uur tot 12:00 uur.

HOEKSCHE WAARD - Apollo ligt languit bij een boom. Narcissus bestudeert zichzelf in de spiegeling van het water. De mooie Helena krijgt een appel. Wat zijn dit voor taferelen en waarom worden ze zo gretig vastgelegd op het witte doek? Op vrijdag 6 oktober belicht docente kunstgeschiedenis Esther Kranendonk in De Bibliotheek Hoeksche Waard in het Oude Raadhuis te Oud-Beijerland deze bijzondere thema’s in de schilderkunst.

De Griekse oudheid is een belangrijk motief in de westerse schilderkunst. De schoonheid van de klassieken heeft eeuwenlang tot de verbeelding gesproken. Maar wat betekenen deze oude verhalen. En waarom koos de schilder juist deze scene? De symboliek van deze kunstwerken vertellen hun eigen verhaal.

Esther Kranendonk is docente kunstgeschiedenis en reisleider. Zij geeft lezingen over kunstgeschiedenis en meesters in hun tijd. Deze keer is zij te gast in het Oude Raadhuis waar zij betekenis en schoonheid van de Griekse mythologie zal belichten.

In de lezing komen ook spreekwoordelijke taferelen aan de orde, zoals een Tantalos kwelling of een Sisyphos arbeid. Enkele belangrijke werken worden uitgelicht, hun bijzondere schildertechnieken, het sfeervolle gebruik van licht en de uitbeelding in bekende en minder bekende werken. 

Vrijdag 6 oktober van 10 uur tot 12 uur | Oude Raadhuis | Waterstal 1 | Oud-Beijerland | Entree € 7,50 voor niet-leden, basisabonnementhouders € 6,50, met een plusabonnement € 5,50 | graag vooraf aanmelden via www.debhw.nl/actueel/agenda.

Contactinformatie:
Locatie: Oude Raadhuis | Waterstal 1 | Oud-Beijerland
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:activiteiten@debhw.nl
Website:http://www.debhw.nl/agenda


Deel dit bericht met je vrienden!