logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Kennismaken met 3D-tekenen (Onshape of TinkerCad)'
23sep

Kennismaken met 3D-tekenen (Onshape of TinkerCad)

Zaterdag 23 september 2023, van 13:00 uur tot 16:00 uur.

Altijd al willen weten hoe een tekenprogramma voor de computer werkt? Tekentalent is niet vereist voor de workshop op 23 september, want iedereen kan 3-dimensionaal leren tekenen. Het is dan helemaal tof om vervolgens het eigen ontwerp uit te printen met de 3D printer. In het MaakLokaal van de Bibliotheek Hoeksche Waard wordt er volop geëxperimenteerd met de nieuwste technieken.

Hoe wordt een ontwerp zoals een sleutelhanger voor een 3D printer gemaakt? Daar is een CAD tekenprogramma voor nodig. CAD staat voor Computer Aided Design. Welk CAD tekenprogramma werkt het prettigst? Is dat het beginners programma TinkerCad of Onshape voor iets meer professionaliteit. Deze gezellige middag is niet alleen leuk voor ouder en kind maar voor iedereen die een beetje wil experimenteren met 3D tekenen.

Deze workshop op 23 september is een introductie in het 3D tekenen. Kleine eenvoudige modellen kunnen worden uitgeprint met de 3D printer. De 3D printer en nieuwe laptops zijn gesponsord door het Oranjefonds, Prins Bernhardfonds en VSB fonds.

Deze activiteit is voor iedereen vanaf 13 jaar en vindt plaats op zaterdag 23 september van 13:00 – 16:00 in het Hoeksch MaakLokaal in het Oude Raadhuis in Oud Beijerland.

Kosten voor deelname bedragen: € 4,20 (plusabonnement), € 5,10 (basisabonnement), € 6,- (niet-leden). Aanmelden kan via de agenda van de website van de Bibliotheek (bibliotheekhoekschewaard.nl) Houd de agenda van de bibliotheek in de gaten voor meer leuke activiteiten in het Hoeksch MaakLokaal.

Het Hoeksch MaakLokaal is een creatieve doe-het-zelf ruimte waar mensen samenkomen om te maken en met en van elkaar te leren. In de context van een Leven Lang Ontwikkelen zijn bibliotheken de aangewezen plek om levenslange nieuwsgierigheid te voeden en de digitale geletterdheid te stimuleren.

Contactinformatie:
Organisator: Bibliotheek Hoeksche waard


Deel dit bericht met je vrienden!