logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Kom kennismaken met de zorgopleiding'
15dec 2022

Kom kennismaken met de zorgopleiding

Donderdag 15 december 2022, van 16:30 uur tot 20:00 uur.

Zorgcampus Hoeksche Waard en Albeda Zorgcollege starten in augustus 2023 met een nieuwe erkende mbo-opleiding in de Hoeksche Waard: het brede basisjaar zorg en welzijn. Tijdens het brede basisjaar leren de studenten via werkplekleren meerdere werkvelden en kanten van zorg en welzijn kennen. Aan het einde van het eerste jaar kunnen de studenten dan een keuze maken uit één van de drie opleidingen: Verzorgende-IG, Maatschappelijke zorg of Mbo-verpleegkunde.

Op woensdag 14 december 2022 organiseren wij een informatiebijeenkomst over deze nieuwe opleiding. Tussen 16.30 en 20.00 uur ben je van harte welkom in de Open Waard (Zoomwijckplein 11 in Oud-Beijerland).

Nieuw in de Hoeksche Waard

De opleiding start in augustus 2023 en is de eerste mbo-opleiding zorg en welzijn in de Hoeksche Waard. In het eerste studiejaar gaan de studenten vrijwel direct leren in de praktijk en wisselen zij drie keer van praktijkplaats bij de betrokken zorgorganisaties. Hierdoor komen zij in aanraking met het vakgebied van verpleegkundige zorg, verzorging (ouderenzorg) en maatschappelijk zorg (woon-begeleiding en dagbesteding voor ouderen en mensen met een (verstandelijke) beperking). Zo oriënteren zij zich op wat ze zelf willen en kunnen.

Naast deze vorm van praktijkonderwijs (twee dagen per week) krijgen de studenten twee dagen per week les op een locatie van de Zorgcampus in de Hoeksche Waard. Docenten van Albeda Zorgcollege geven daar les aan de hand van beroepssituaties en experts uit het werkveld geven gastcolleges. Daarnaast volgen de studenten één dag per week algemene vakken (bijvoorbeeld Nederlands, Engels en studieloopbaan-begeleiding) bij Albeda Zorgcollege in Rotterdam.

Erkende bol-opleiding

Het brede basisjaar is een erkende bol-opleiding (beroepsopleidende leerweg). Aan het einde van het eerste basisjaar volgt een studieadvies voor één van de drie opleidingen: Verzorgende-IG, Maatschappelijke zorg of Mbo-verpleegkundige. Studenten kunnen de opleiding vervolgen als bol-student, maar in het tweede jaar kan ook gekozen worden voor een bbl-overeenkomst (beroepsbegeleidende leerweg).

Informatiebijeenkomst op 14 december

Wie meer wil weten over de nieuwe opleiding, is op woensdag 14 december van harte welkom op onze informatiebijeenkomst in de Open Waard (Zoomwijckplein 11 in Oud-Beijerland). Tussen 16.30 en 20.00 uur zijn medewerkers van Zorgcampus HW en Albeda Zorgcollege aanwezig om meer te vertellen over de opleiding en vragen te beantwoorden. Aanmelden voor de bijeenkomst is niet verplicht, maar is voor ons wel fijn. Dus kom je naar de bijeenkomst, laat het ons weten via het aanmeldformulier op onze website www.zorgcampushw.nl.  Meer weten, maar niet in de gelegenheid om 14 december te komen? Mail naar contact@zorgcampushw.nl.

Meer weten?

Kijk op www.zorgcampushw.nl of neem contact op met één van onze adviseurs (contact@zorgcampushw.nl / 085-7829551).

Contactinformatie:
Locatie: Wijckplein Open Waard in Oud-Beijerland, Ingang "Openwaardhof" bij de dokterspost, Zoomwijckplein 11.
Organisator: Zorgcampus Hoeksche Waard, Albeda College
Email:contact@zorgcampushw.nl
Website:http://www.zorgcampushw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!