logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Herkomst van onze (familie)namen '
14okt

Herkomst van onze (familie)namen

Vrijdag 14 oktober 2022, van 10:00 uur tot 12:00 uur.

Terpstra, Bakker, De Vries, Poepjes, Naaktgeboren. Waar komen onze diverse familienamen vandaan. Welke namen gaven onze voorouders elkaar? Een boeiende  presentatie met een lach over de herkomst van onze voor- en familienamen.

Spreekster op deze ochtend is mevrouw Conny van Eijnden uit Piershil. Deze ochtend op vrijdag 14 oktober 2022 van 10 uur tot 12 uur in het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland.

Wanneer we de oorsprong van onze voornamen nagaan, dan blijkt dat de meeste ervan iets te maken hebben met het christendom. Ook kennen we in ons land nog veel Germaanse namen. Voor familienamen is de herkomst moeilijker te achterhalen. Familienamen ontstonden net als bijnamen in de volksmond.

Voor de pauze vertelt Conny van Eijnden de aanwezigen over de oorsprong en betekenis van voornamen. Tijdens de pauze krijgt iedereen de gelegenheid de eigen voornamen op te zoeken en te herleiden. Na de pauze geeft zij uitleg over de verschillende achternamen en de betekenis ervan. Enige humor zal zeker niet ontbreken! Ook daarna is er tijd om uw familienaam te herleiden.

De toegang voor deze ochtend is € 5,00 voor leden en € 5,75 voor niet-leden. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via de website www.debhw.nl/actueel/agenda of aan de balie van de bibliotheek. Vrijdagochtend 14 oktober, aanvang 10.00 uur in De Bibliotheek Hoeksche Waard vestiging Oud-Beijerland in het Oude Raadhuis.

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Oude Raadhuis Oud-Beijerland
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:activiteiten@debhw.nl
Website:http://www.debhw.nl/agenda


Deel dit bericht met je vrienden!