logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Netwerkbijeenkomst Jeugd'
13okt

Netwerkbijeenkomst Jeugd

Donderdag 13 oktober 2022, van 15:30 uur tot 21:00 uur.

Op donderdag 13 oktober 2022 van 15.30 tot 21.00 uur wordt de netwerkbijeenkomst Jeugd met het thema ‘Ga breder kijken en geen kind zal afwijken’ georganiseerd op locatie bij CSG Willem van Oranje, Randweg 2 in Oud-Beijerland. Initiatiefnemers van deze bijeenkomst zijn  Passend Primair Onderwijs, It takes a village to raise a child Hoeksche Waard, Gemeente Hoeksche Waard en Jeugdteam Hoeksche Waard.

Ieder kind is anders en ieder kind heeft het recht om zich op zijn eigen manier te ontwikkelen. Ook als het anders is dan ‘normaal’ (afwijkt van de norm) en daardoor meer of andere ondersteuning nodig heeft. Toch is bijvoorbeeld ons reguliere onderwijssysteem voornamelijk ingericht op ‘normale’ kinderen. Een begrip met een steeds nauwere definitie, waar steeds minder kinderen aan voldoen. En is het labelen van kinderen dé zorg die ze nodig hebben? Of kan het anders?

Key note speaker dr. Bert Wienen, bevlogen onderzoeker, adviseur en spreker streeft naar een bredere definitie van normaal. Hij is ervan overtuigd dat, als we het medicaliseren een halt toeroepen, meer kinderen kunnen opgroeien met het idee dat ze normaal zijn - ook als ze afwijken van ‘de norm’.

Ook geven experts workshops voor meer verdieping binnen een bepaald thema, waarbij jij nieuwe inzichten en handvatten krijgt hoe je samen met andere professionals kinderen kunt begeleiden op hun pad van groot worden. En tijdens het ‘walking dinner’ is er gelegenheid elkaar te ontmoeten, beter te leren kennen en van gedachten te wisselen hoe anders denken te integreren in de praktijk.

Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Professionals die met kinderen werken in de Hoeksche Waard kunnen zich voor 6 oktober aanmelden via het platform https://hoekschewaard.alsvillage.nl

Contactinformatie:
Locatie: CSG Willem van Oranje, Randweg 2 in Oud-Beijerland
Organisator: Diverse organisaties
Website:https://hoekschewaard.alsvillage.nl


Deel dit bericht met je vrienden!