logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Bouw je eigen kluis met LEGO'
16aug

Bouw je eigen kluis met LEGO

Dinsdag 16 augustus 2022, van 10:00 uur tot 11:30 uur.

Veiligheid is altijd belangrijk, maar zeker op internet. We proberen van alles te beveiligen, van wachtwoorden op wesites tot kluisjes op school. Maar hoe werken die kluisjes? Dat leren kinderen van 10 tot 14 jaar in deze workshop van het Hoeksch MaakLokaal op 19 juli en 16 augustus 2022 in het Oude Raadhuis.

In deze workshop maken de kinderen zelf uit LEGO een kluis en programmeren deze om alleen open te gaan met de goede knoppencombinatie. De kinderen kunnen zelf de combinatie verzinnen, vergelijkbaar met een wachtwoord, en proberen die van de andere te kraken. Hoe moeilijker de combinatie, hoe moeilijker het is om te kraken, maar ook om te onthouden.

De workshop is op dinsdag 19 juli en dinsdag 16 augustus van 10:00 tot 11:30 uur in het Hoeksch MaakLokaal in het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland. De kosten hiervoor zijn €4,20 (plusabonnement), €5,10 (basisabonnement), €6,00 (niet-leden).

Aanmelden kan via de agenda van de bibliotheek (bibliotheekhoekschewaard.nl). Hier staan nog veel meer leuke activiteiten van het Hoeksch MaakLokaal.

Contactinformatie:
Locatie: Hoeksch MaakLokaal, Steenenstraat 24 in Oud-Beijerland
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:activiteiten@debhw.nl
Website:https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/maak-een-kluis-van-lego-in-het-hoeksch-maaklokaal-1.html


Deel dit bericht met je vrienden!