logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Open dag Da Vinci College'
28jan 2022

Open dag Da Vinci College

Vrijdag 28 januari 2022, van 15:00 uur tot 20:00 uur.

Vrijdag 28 januari 2022 opent het Da Vinci College tussen 15:00 en 20.00 uur zowel op haar locaties als online de deuren voor bezoekers.

Eindexamenkandidaten, ouders, verzorgers, starters zonder diploma en herintreders kunnen tijdens deze dag in Dordrecht kennismaken met de verschillende opleidingswerelden van Da Vinci. Van Techniek tot Gezondheidszorg en Welzijn en van Onderwijs en Kinderopvang tot Logistiek, de toegankelijke school heeft van mbo-niveau 1 tot en met 4 alles in huis en biedt ook educatie- en mbo-opleidingen aan binnen de Hoeksche Waard.

Studeren in de Hoeksche Waard

Wie na de middelbare school graag binnen de regio door wil leren heeft bij Da Vinci daartoe de mogelijkheid. De school breidde in de Hoeksche Waard het aanbod mbo-opleidingen de laatste twee jaar flink uit. Zo zijn er deeltijd opties – het zogenaamde werken en leren (bbl) – voor diverse bouw- en techniekopleidingen, is er de mogelijkheid tot het behalen van mbo-certificaten in de zorg én zijn er vanaf september 2022 ook gecombineerde bol/bbl trajecten voor de opleidingen Mbo-Verpleegkundige, Pedagogisch werk en Onderwijsassistent.

Open dag met tijdsloten en mondkapjes

Kennismaken met de opleidingen van Da Vinci kan op 28 januari op diverse leslocaties, met als hoofdlocatie Dordrecht. Om het bezoek aan de school voor iedereen prettig en veilig te laten verlopen hanteert de school tijdsloten van een uur. Wie langs wil gaan zal zich eerst even moeten registreren en ontvangt vervolgens een E-ticket. Via deze vooraanmelding kan de belangstelling voor een locatie per uur worden gemonitord en waar nodig worden bijgesteld. Daarnaast wordt bezoekers gevraagd een mondmasker te dragen en de 1,5 meter afstandsregel in acht te nemen.

Online voorlichtingen

Er is vrijdag 28 januari ook de mogelijkheid om vanuit huis kennis te maken met de mbo-opleidingen. Wie niet kan of wil langskomen krijgt op deze manier toch de gelegenheid om zich te oriënteren. Op de website van Da Vinci staat het online voorlichtingsprogramma met achter elke opleidingsrichting het tijdstip waarop de voorlichting live gaat.

Vakmensen gezocht

Het is geen nieuws dat er in Nederland een groot tekort aan vakmensen is. Diverse sectoren staan te springen om praktisch geschoold personeel. Die vraag neemt de komende jaren alleen maar toe. In het middelbaar beroepsonderwijs kun je kiezen voor voltijd leren op school (bol) of voor leren in de praktijk en één dag per week naar school (bbl). In beide leerwegen staat tijdens de studie de praktijk centraal, zodat je met een mbo-diploma op zak in veel sectoren direct aan het werk kunt.

Als opleider voor mbo, vavo en educatie biedt het gezellige Da Vinci College iedereen de mogelijkheid om te leren en zich te ontwikkelen. De school begeleidt studenten bij het vinden en ontwikkelen van hun talenten en geeft persoonlijke begeleiding aan wie dat nodig heeft.
Aanmelden voor deze open dag is gewenst en kan via www.davinci-open.nl.

Kijk voor het volledige mbo-aanbod in de Hoeksche Waard op: www.davinci.nl/leren-en-werken-in-de-hoeksche-waard.

Contactinformatie:
Locatie: Locaties Da Vinci College
Website:http://www.davinci.nl/leren-en-werken-in-de-hoeksche-waard


Deel dit bericht met je vrienden!