logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Dictee voor Halte Zomervilla' Foto: Bob Bronshoff
27mei

Dictee voor Halte Zomervilla

Donderdag 27 mei 2021.

Donderdag 27 mei 2021 organiseert Bibliotheek Hoeksche Waard een online dictee voor het goede doel: leesmateriaal voor Halte Zomervilla. Het dictee zal geschreven en voorgedragen worden door de schrijver Martin Michael Driessen.

Halte Zomervilla is een huis voor ernstig verstandelijk meervoudig beperkte kinderen en jongvolwassenen in Nieuw-Beijerland. Ook zij hebben het door corona erg zwaar, niet alleen fysiek en mentaal maar ook financieel. Genoeg redenen dus om voor hen geld in te zamelen door middel van een dictee. Test je spellingsvaardigheid en doe mee voor het goede doel.

Martin Michael Driessen

De markante Martin Michael Driessen, opera- en toneelregisseur, vertaler en schrijver, woont in Puttershoek. Hij debuteerde in 1999 en daarna verschenen al snel meerdere boeken van zijn hand. Zijn verhalenbundel Rivieren (2016) won de ECI-literatuurprijs én ECI-lezersprijs. Met zijn roman De pelikaan stond hij op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2018. Eind 2018 verscheen zijn recentste verhalenbundel Mijn eerste moord en andere verhalen.

Dictee

Deelname kost 7,50 euro per persoon, maar je mag dit bedrag verhogen want de totale opbrengst gaat naar Halte Zomervilla.

Het is ook leuk om er een wedstrijd van te maken met je huisgenoten of familie en vrienden. Wie maakt de minste fouten in dit lastige dictee?

Voor de pauze wordt het dictee voorgedragen, eerst helemaal en dan per zin in stukjes. Na de pauze kan je het dictee zelf nakijken en bespreken we de mogelijke fouten.

Aanmelden

Je kan je aanmelden via de agenda op de website van de Bibliotheek Hoeksche Waard: www.debhw.nl/agenda. Na de aanmelding krijg je uiterlijk 26 mei een link voor Zoom gemaild waarmee je kan inloggen.

Wie online inloggen ingewikkeld vindt, krijgt bij het inloggen hulp van een van onze medewerkers.

Contactinformatie:
Locatie: Online
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:activiteiten@debhw.nl
Website:http://www.debhw.nl/agenda


Deel dit bericht met je vrienden!