logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Alex Boogers: van vechtsport tot literatuur'
08apr

Alex Boogers: van vechtsport tot literatuur

Donderdag 8 april 2021, van 20:00 uur tot 21:30 uur.

Op donderdagavond 8 april 2021 geeft de Rotterdamse schrijver Alex Boogers een online lezing over zijn boeken. De karakters in zijn boeken gaan vaak letterlijk en figuurlijk vechtend door het leven. Daarnaast heeft literatuur niet zelden een hoofdrol als een venster op een beter leven. Zo heeft hij met het schotschrift 'De lezer is niet dood' (2018) de discussie over leesbevordering en leeslijsten op middelbare scholen aangezwengeld.

Na een rommelige en turbulente jeugd in Vlaardingen werd Boogers een goede vechtsporter en beoefende hij taekwondo, jiujitsu en thaiboksen tot hij een ernstig ongeluk kreeg. Hij studeerde kort rechten en filosofie en nog enige tijd Nederlandse taal- en letterkunde en Indonesische talen. Daarna stortte Boogers zich op het schrijven.

Boogers grote doorbraak was in 2010 met de roman 'De tijger en de kolibrie'. Zijn boek 'Alleen met de goden' won de Nederlandse Boekhandelsprijs 2016 en werd genomineerd voor de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2016. Dit boek is ook onderwerp van de online leeskring van de Bibliotheek Hoeksche Waard op donderdag 1 april. Zijn laatst verschenen boek heet 'De zonen van Bruce Lee' (2020) en gaat over een reis die hij met zijn zeventienjarige zoon maakte langs de Westkust van de Verenigde Staten, op zoek naar sporen van Bruce Lee.

Wie zich aanmeldt via de website van Bibliotheek Hoeksche Waard, krijgt uiterlijk een dag van te voren een deelnamelink voor ZOOM toegemaild.

ZOOM Lezing schrijver Alex Boogers 8 april 20.00 tot 21.00/21.30 uur | gratis | Schrijf je in via de agenda op www.debhw.nl/agenda.

Contactinformatie:
Locatie: Online
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:activiteiten@debhw.nl
Website:http://www.debhw.nl/agenda


Deel dit bericht met je vrienden!