logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Informatiebijeenkomst nieuwe donorwet'
23mrt

Informatiebijeenkomst nieuwe donorwet

Dinsdag 23 maart 2021 vanaf 19:30 uur.

Op 1 juli 2020 is de nieuwe donorwet ingegaan. Alle mensen van 18 jaar en ouder die ingeschreven zijn in een Nederlandse gemeente komen dan in het Donorregister. In het Donorregister staat of iemand na zijn dood orgaan- en weefseldonor wil zijn. Iedereen die na 1 juli 2020 geen keuze heeft ingevuld, komt in het donorregister met de vermelding ‘geen bezwaar tegen orgaandonatie’.

Hebt u nog geen keuze vastgelegd in het Donorregister? Dan ontvangt u tussen september 2020 en maart 2021 een brief van het ministerie van VWS met de oproep om uw keuze vast te leggen.

Online informatiebijeenkomst

Op 23 maart 2021 organiseert de Bibliotheek Hoeksche Waard om 19.30 uur een online informatieavond over de nieuwe donorwet. Een deskundige gastspreker vertelt alles wat je moet weten over de donorwet. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

U krijgt informatie over orgaan- en weefseldonatie, wat de nieuwe wet voor u betekent en hoe u uw keuze vastlegt. De bijeenkomst duurt circa anderhalf uur en is gratis. De bijeenkomst is speciaal bedoeld voor mensen van 60 jaar en ouder. De bijeenkomst wordt aangeboden door het ministerie van VWS en wordt verzorgd door Remedica Communicatie & Educatie.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via de agenda op de website van de Bibliotheek Hoeksche Waard: www.debhw.nl/agenda.

Contactinformatie:
Locatie: Online
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:http://www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!