logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Geen Boekenweek maar wel week vol boeken'
06mrt 2021

Geen Boekenweek maar wel week vol boeken

Van zaterdag 6 maart 2021 tot en met zondag 14 maart 2021.

De Boekenweek 2021 wordt in verband met corona verplaatst naar de zomer. Van 6 tot en met 14 maart 2021 is er dus geen Boekenweek, maar het zal wel een week vol boeken worden. Landelijk worden er verschillende (online) activiteiten georganiseerd om het boek te vieren.

De Avond van het Boek

Zo organiseren de Nacht van de Literatuur en de Bibliotheek Eemland op zaterdag 13 maart een bijzondere literaire avond, online via een livestream.

Schrijfsters Marieke Lucas Rijneveld en Hanna Bervoets zullen in het Eemhuis te Amersfoort live worden bevraagd door programmamaker Tim den Besten over hun boeken, hun schrijverschap, de gewonnen prijzen en alles wat nog meer ter sprake komt. Online kunnen deelnemers alles via livestream volgen. De avond is voor zowel leden van de Bibliotheek als andere geïnteresseerden!

Voor deze avond hebben de Bibliotheek Eemland en de organisatie van de Nacht van de Literatuur de handen ineengeslagen. Deze avond was eerst bedoeld als afsluiter van de  Boekenweek, maar die wordt helaas in verband met de Corona-perikelen uitgesteld. Toch laten ze deze literaire avond graag doorgaan voor alle literatuurliefhebbers.

Aanmelden

Online livestream tickets zijn verkrijgbaar voor € 7,50. Ga voor meer informatie en kaartverkoop naar de agenda op onze website: www.debhw.nl/agenda.

Toelichting CPNB

Over het Voorwoord van de Boekenweek zegt Eveline Aendekerk, directeur CPNB: ‘’In die week worden er onder de titel ‘Het voorwoord van de Boekenweek’ verschillende on- en offline activiteiten georganiseerd waarmee het boek gevierd wordt en iedereen wordt opgeroepen om zijn of haar favoriete boekhandel te blijven steunen. De Boekenweek zelf zal in de zomer plaatsvinden wanneer de boekhandels en bibliotheken weer volledig open zijn. Vanwege de pandemie kunnen de start en afsluiting van de Boekenweek, het traditionele Boekenbal en de vrij reizen dag van hoofdsponsor NS, deze editie niet doorgaan.’’

Meer informatie over het Voorwoord van de Boekenweek

Voor meer informatie over activiteiten tijdens het Voorwoord van de Boekenweek: www.hebban.nl/hetvoorwoord/

Contactinformatie:
Locatie: Online
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!