logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Workshop Donorregistratie'
05okt 2020

Workshop Donorregistratie

Van maandag 5 oktober 2020 tot en met donderdag 15 oktober 2020, van 19:30 tot 20:30 uur.

Donorregistratie in de Bibliotheek
Bibliotheek Hoeksche Waard helpt mensen met vragen over nieuwe donorwet

Heb je vragen over de nieuwe Donorwet? Heb je hulp nodig bij het invullen van je keuze? Op maandag 5 oktober en donderdag 15 oktober 2020 organiseert de Bibliotheek Hoeksche Waard in Oud-Beijerland een workshop donorregistratie. Ook staat er toegankelijke informatie over donorregistratie op de website van de bibliotheek (www.debhw.nl) In de 10 locaties van de Bibliotheek Hoeksche Waard zijn informatiefolders en formulieren over donorregsitratie te vinden.

Mensen die vragen hebben over de nieuwe donorwet of het Donorregister kunnen hiervoor vanaf 1 oktober ook bij Bibliotheek Hoeksche Waard terecht. Tijdens de workshops – die de komende maanden met regelmaat worden aangeboden - krijgen zij meer uitleg over de nieuwe wet of hulp bij het invullen van hun keuze of ze wel of geen donor willen zijn. Wegens de coronamaatregelen is vooraf aanmelden voor de workshops noodzakelijk.

De Bibliotheek Hoeksche Waard biedt deze dienst aan vanwege de nieuwe donorwet, die op 1 juli 2020 in werking is getreden. In de Hoeksche Waard ontvangt iedere burger die nog geen keuze heeft gemaakt in de maand oktober en december maximaal twee keer een brief, met daarin het verzoek om dit alsnog (digitaal) te doen. Maakt iemand na beide brieven nog steeds geen keuze? Dan wordt hij/zij toegevoegd aan het Donorregister met de vermelding ‘geen bezwaar tegen orgaandonatie’ en ontvangt hiervan een brief ter bevestiging. Men kan deze keuze overigens zelf altijd weer wijzigen.  

‘De Bibliotheek neemt geen standpunt in over orgaandonatie’ aldus Marieke Montenarie, directeur Bibliotheek Hoeksche Waard. ‘We geven toegang tot laagdrempelige en betrouwbare informatie zodat mensen zelf een weloverwogen keuze kunnen maken of bieden hulp bij het invullen van hun keuze. Dit past bij de onafhankelijke en neutrale informatiefunctie van de Bibliotheek’.

‘Op dit moment heeft een grote groep mensen nog niet aangegeven of zij orgaandonor wil zijn’ aldus Geertje Wiersma, specialist basisvaardigheden bij de Bibliotheek. ‘De verwachting is dan ook dat veel mensen straks vragen hebben over de nieuwe wet, de brief of het invullen van hun keuze. Dan is het belangrijk dat er een plek is waar men dichtbij huis terecht kan voor extra uitleg of informatie’.

Workshop in Oud-Beijerland in de Lindenhoeve van 19.30 tot 20.30 – Vooraf aanmelden via www.debhw.nl/agenda noodzakelijk - toegang gratis – Steenenstraat 24 in Oud-Beijerland.

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum (Lindenhoeve)
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!