logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Expositie 8 's-Gravendeelse kunstenaars'
01sep

Expositie 8 's-Gravendeelse kunstenaars

Van dinsdag 1 september 2020 tot en met zaterdag 31 oktober 2020.

Een tot de laatste plek gevulde expositieruimte in de hal en wandelgangen van het 's-Gravendeelse Dienstencentrum 't Weegje, want er is vanaf 1 september 2020 een tentoonstelling te zien met werk van acht 's-Gravendeelse kunstenaars. Tot einde oktober sieren ruim 40 werkstukken de wanden.

Groepsexposities, in alle 'soorten en maten' zijn ooit als een goede traditie begonnen toen in het vroegere verzorgingshuis Immanuël aan het Immanuëlhof in 1992 de aftrap werd gegeven voor wisselexposities in dat zorgcentrum.

Het was in het 't Weegje alweer even geleden dat men een groepsexpositie aan de muur had gehad en dus besloten enkele plaatselijke kunstenaars de koppen bij elkaar te stekken en te onderzoeken welke kunstzinnige dorpsgenoten er mee wilden werken aan zo'n 'ouderwetse' groepsexpositie.

Dat leverde uiteindelijk acht deelnemers op: Marianne Blok, Els van den Boogaard, Annette van Driel-Kluit, Catja Nijboer, Nel Lambillion, Anne-Mie de Leeuw, Arie Pieters en Annemieke Vonk. Het werk varieert van kleurrijke, imposante acrylverfschilderijen tot gedetailleerde kleurpotloodillustraties.

Variatie kracht groepsexposities

Variatie was en is nog steeds de kracht van groepsexposities. Het levert, zoals ook nu weer in 't Weegje, heel vaak exposities op die zowel qua gebruikte technieken, als wat betreft onderwerp keuze erg uiteenlopen.

Dat is nu in het dienstencentrum niet anders. Indrukwekkende, 'sprekende' portretten, bloemen en landschappen worden afgewisseld met kleurrijk, meer abstract werk en dierenportretten. Het is dan ook een expositie geworden die veel mensen aan zal spreken.

Alle exposanten hebben overigens al een lange staat van dienst. De meesten exposeren hun werk al vanaf de vroege jaren negentig en zijn dus al tussen de vijfentwintig en dertig jaar actief. Een aantal van de acht exposanten exposeert jaarlijks meerdere keren in de Hoeksche Waard en daarbuiten. Catja Nijboer, Els van den Boogaard en Arie Pieters vormen overigens tegenwoordig de kunstcommissie van het dienstencentrum.

De expositie van de 's-Gravendeelse kunstenaars is uiteraard, zoals standaard in 't Weegje, gratis te bezichtigen tijdens werkdagen en op zaterdagen t/m 31 oktober aanstaande.

Contactinformatie:
Locatie: Dienstencentrum aan 't Weegje in 's-Gravendeel


Deel dit bericht met je vrienden!