logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Op reis naar…. Spanje'
30jan

Op reis naar…. Spanje

Donderdag 30 januari 2020, van 19:30 uur tot 21:00 uur.

De ‘Op reis naar….’  Werkgroep van Welzijn Hoeksche Waard biedt donderdag 30 januari 2020 van 19.30 tot 21.30 uur in de Marten en Oopjenzaal van Rembrandt  aan het Rembrandtplein 1 te Oud-Beijerland weer een boeiend reisverhaal aan. Deze keer staat Spanje centraal.

Andalusië,  of Al-Wandaluz, de verbastering van de Arabisch naam voor " Gebied van de Vandalen ". De reis voert ons langs de sporen van 8 eeuwen  Islamitische cultuur en architectuur. Vanaf  Malaga, Almeria door de witte, verstilde dorpjes van de Alpujarras, in Úbeda wonen we de processie van de ” Corpus Christi ” viering bij om dan als contrast naar een voorstelling van de flamenco "de muziek van de moriscos" te gaan,  en dan natuurlijk het Alhambra in Granada.

Na de pauze bezoeken we de Mezquita in Cordoba, zien er de beroemde Andalusische paarden, gaan naar Sevilla met het Real Alcázar om via het desolate mijnlandschap van de Rio Tinte La Rábida aan te doen, waar Columbus een jaar op toestemming wachtte om zijn reis te beginnen, kijken rond in El Rocío het pelgrimsplaatsje in het natuurgebied Coto Doñana om ten slotte langs Cadiz  terug te gaan naar Malaga.

U kunt zich aanmelden tot 28 januari bij marianne.groothand@welzijnhw.nl of 088-7308900 Toegang: € 2,50 inclusief koffie en thee.

Contactinformatie:
Locatie: Gebouw Rembrandt, Rembrandtplein 1 in Oud-Beijerland
Organisator: Welzijn Hoeksche Waard
Telefoonnummer: 088-7308900
Email:marianne.groothand@welzijnhw.nl
Website:http://www.welzijnhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!