logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Moppereend op bezoek bij Bibliotheek'
22jan

Moppereend op bezoek bij Bibliotheek

Van woensdag 22 januari 2020 tot en met zaterdag 25 januari 2020.

Vanaf 22 januari 2020 verwelkomen we een bijzondere gast. Moppereend komt tot leven tijdens de Nationale Voorleesdagen. Op woensdag 22 januari geven we het startsein met de interactieve voorleesvoorstelling over prentenboek ‘’Moppereend’’. Niet gek, niet raar, MOPPER mee met een gebaar, door Wapperkids. Peuters, kleuters, ouders en grootouders; iedereen is welkom. Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Mopperboek om vrolijk van te worden

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Daarom organiseert Bibliotheek Hoeksche Waard leuke en interactieve activiteiten voor kinderen en hun (groot)ouders. Moppereend, het Prentenboek van het jaar (2020) is geschreven door Joyce Dunbar, geïllustreerd door Petr Horáček en vertaald door Jesse Goossens.

Het verhaal

Moppereend gaat gedurende dit prentenboek van mopperig naar extreem chagrijnig. Eend heeft niemand om te spelen en ze loopt mopperend langs allerlei dieren. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het gechagrijn van eend. Ook Geppie Gans is niet tevreden en allebei moeten ze worden opgevrolijkt. Daarbij is de hulp van de kinderen natuurlijk hard nodig!

Lezen is voor iedereen

Voorlezen aan kinderen is betekenisvol om vier redenen. Het prikkelt hun fantasie, hun taalgevoel wordt ontwikkelt, het vergroot de woordenschat en voorlezen draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Het belangrijkste criterium bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en kleuters voor verwerking in hun spel. Zo is lees- en kijkplezier gegarandeerd...!

Zelf aan de slag

Tijdens De Nationale Voorleesdagen wordt het belang van voorlezen extra benadrukt. Maar de Bibliotheek ondersteunt ouders ook graag bij het voorlezen ná deze week, met een uitgebreide collectie fantasierijke prentenboeken bijvoorbeeld. De bibliotheekmedewerkers zoeken graag mee naar een boek dat past bij elk kind!

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum (Lindenhoeve)
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!